Back

ⓘ Njësia administrative Gostimë. Komuna Gostime kufizohet nga veriu me Bashkine Cerrik dhe Komunen Gjergjan, nga lindja me Komunen Tregan, nga jugu me lumin Devol ..
Njësia administrative Gostimë
                                     

ⓘ Njësia administrative Gostimë

Komuna Gostime kufizohet nga veriu me Bashkine Cerrik dhe Komunen Gjergjan, nga lindja me Komunen Tregan, nga jugu me lumin Devoll e Komunen Grekan, nga perendimi me Bashkine Belsh dhe Komunen Shales.

                                     

1. Historia

Germimet arkeologjike te kryera ne fushen e Pozhokut, ku jane gjendur nje sasi e madhe materialesh, vertetojne se zona ku shtrihet komuna e Gostimes ka qene e banuar qysh ne lashtesi.

                                     

2. Ekonomia

Banoret e komunes merren kryesisht me kultivimin e bimeve bujqesore si drithera buke, perime e bime foragjere, pemetari. Me te zhvilluara jane vreshtaria dhe ullishtat. Ne fushen e blegtorise mbareshtrohen kryesisht gjedhe. Komuna ka rreth 3150 krere lope. Ne te imta vendin kryesor ze delja me 6300 krere.

Ne territorin e Komunes operojne 100 biznese te vegjel. Fermeret i dergojne produktet per treg ne menyre individuale me mjete transporti te vetat ose permes firmave.

                                     

3. Aresimi

Ne komune ka 6 shkolla 9-vjeçare dhe nje shkolle te Mesme te Pergjithshme ne fshatin Gostime nga ku, ne vitet e fundit, 40 % e maturanteve vazhdojne studimet e larta.

                                     

4. Shendetesia

Ne territorin e komunes Gostime ndodhen nje qender Shendetesore ne fshatin Gostime dhe secili fshat ka ambulancen e tij. Personeli shendetesor perbehet nga 5 mjeke dhe 18 infermiere.

                                     

5. Sporti

Ne fshatin Shtermen funksionon Klubi Sportiv i Peshengritjes. Ne perberje te tij ka sportiste te talentuar qe kane dale nenkampion ne kampionatin shqiptar dhe pjesemarres edhe me perfaqesuesen e peshengritjes se Shqiperise ne garat nderkombetare.

                                     

6. Ndarja Administrative

Komuna Gostime ka shtate fshatra qe jane

  • Malaseji me 550 banore
  • Çartallozi me 400 banore
  • Gjyrala me 2500 banore
  • "Shushica me 400 banore
  • Gostima me 2180 banore
  • Shtermeni me 3400 banore
  • Shtepanje me 2750 banore
                                     
  • reformave të miratuar në vitin 2014 Most defunct municipalities are now administrative units and may also be cities, villages, or neighbourhoods. numri i bashkive