Back

ⓘ Otto Hahn lindi me 8 mars 1879 ne Frankfurt am Main, Gjermani dhe vdiq 28 korrik 1968 ne Göttingen. Ishte kimist gjerman. Ne vitin 1944 dhe 1951 mori çmimin Nob ..
Otto Hahn
                                     

ⓘ Otto Hahn

Otto Hahn lindi me 8 mars 1879 ne Frankfurt am Main, Gjermani dhe vdiq 28 korrik 1968 ne Göttingen. Ishte kimist gjerman. Ne vitin 1944 dhe 1951 mori çmimin Nobel ne lemin e kimise.

                                     
  • Odhise Paskali Orlando Bloom Otto Hahn Otto Paul Herrmann Diels Otto Wallach Owen Wilson
  • 1878 në Vjenë dhe vdiq më 27 tetor 1968 në Cambridge. Ishte kimiste dhe fizikane nuakleare austro - suedeze. Otto Hahn ka një fotografi me Lise Meitner.
  • Universitetin Teknik ne Mynih. Ajo është vlerësuar duke marrë Medaljen Otto Hahn dhe çmimin Gottfried Wilhelm Leibniz Albers studioi matematikë, shkenca
  • nuk mund ta shpjegonte. Në fund të vitit 1938, dy shkencëtarë gjermanë, Otto Hahn dhe Fritz Strassman, përsëritën eksperimentin e Fermit dhe zbuluan se
  • l. 1751 1914 - Franz Ferdinand, arqidukë i Austrisë l. 1863 1967 - Oskar Maria Graf, letrar gjerman 1968 - Otto Hahn kimist dhe fizikant gjerman
  • disa çmime: Dismimin e Disertacionit të Universitetit Saarland, Medaljen Otto Hahn nga Shoqëria Max Planck, Prmimin e Billing Heinz së bashku me Stefan
  • Karl Eugen Guthe Otto Hahn Johannes Hartmann Thomas Archer Hirst Erich Hückel Hermann Knoblauch Hermann Kolbe Albrecht Kossel Otto Loewi Carl Ludwig
  • Vanadiumit Otto Paul Herrmann Diels, 1876 1954, sintezat shërbyse Nobelist 1950 Oskar Dressel, 1865 1941, Zbulues i medikamentit GERMANIN Otto Hahn 1879 1968