Back

ⓘ Universitete në Egjipt ..
                                               

Shtëpia e Diturisë

Shtepia e Diturise ishte nje universitet i vjeter ne Kajro te Egjiptit, i themeluar ne vitin 1004 nga kalifi Al-Hakim bin-Amr ne kohen e periudhes fatimide. Fillimisht kishte qene nje lloj biblioteke ndersa me kalimin e kohes u transformua ne nje qender te rendesishme shkencore dhe arsimore ne nje rang te universitit shteteror. Ne kete institucion u mblodhen dhe zhvilluan veprimtarine e tyre shume shkencetare, matematiciene, mjeke, dijetare, etj. Koleksioni i bibliotekes ishte aq i gjere sa numri i librave dhe doreshkrimeve ishte mbi nje milion. Per kete arsye, historiani, Ibn Ebi Tayyi e ...

Universiteti el-Ezher
                                               

Universiteti el-Ezher

Universiteti el-Ezher eshte nje nder universitetet me te vjetra ne bote, i vendosur ne Kajro te Egjiptit. Eshte themeluar ne vitin 970 nga dinastia shiite fatimide. Eshte i lidhur me xhamine el-Ezher.