Back

ⓘ 1198 ..
                                               

Ulcera e Burulit

Buruli ulcere eshte nje semundje infektive e shkaktuar nga Mycobacterium ulcerans. Faza fillestare e semundjes karakterizohet me mungese dhembjesh nodule ose te zones se enjtur. Kjo nyje mund te shnderrohet ne nje ulcere. Ulcera mund te jete me e madhe brenda se sa ne siperfaqen e lekures, dhe mund te jete e rrethuar me enjtje. Ndersa semundja rendohet, kocka mund te infektohet. Ulcerat Buruli zakonisht prekin gjymtyret e siperme dhe te poshtme; ethet shfaqen rralle.

                                               

Komunat e Sllovenisë

Sllovenia ndahet ne 212 komuna te cilet 11 kane status urbane. Komunat ndahen ne komunitete lokale dhe distrikte. Sllovenishtja eshte gjuha zyrtare te gjithave komunave. Hungarishtja eshte gjuha e dyte e 3 komunave: Dobrovnik/Dobronak, Hodoš/Hodosh dhe Lendava/Lendva. Italishtja eshte gjuha e dyte e 4 komunave te cilet kane status urbane: Ankaran/Ankarano, Izola/Isola, Koper/Capodistria dhe Piran/Pirano.