Back

ⓘ Analiza eshte nje ndarje e nje lende teresore ose mendore ne pjeset e saj perberese per studim te veçuar. Pra, analiza eshte studimi i ketyre pjeseve perberese ..
                                               

Analiza e kërkesave

Analiza e kerkesave ne inxhinieri softuerike dhe "sistemet inxhinierike", perfshin ato detyra qe shkojne ne percaktimin e nevojave ose kushtet per te permbushur nje produkt te ri ose per te ndryshuar, duke marre parasysh konfliktet e mundshme te kerkesave, si te perdoruesit ashtu edhe prodhuesit. Analiza e kerkesave ze vend te rendesishem ne ndertimin e nje projekti. Kerkesave duhet te jene te dokumentuara, te zbatueshme, te matshme, te testueshme, te gjurmueshme, ne lidhje me nevojat apo mundesite e identifikuara te biznesit, dhe te percaktuara ne nje nivel te detajuar te mjaftueshme per ...

                                               

Analiza e sistemeve

Analiza e sistemeve eshte studimi qe percakton subjektet bashkevepruese, duke perfshire analizen e sistemeve kompjuterike. Kjo fushe eshte e lidhur ngushte me analizen e kerkesave apo operacionet e kerkimit. Ajo eshte gjithashtu "nje hulumtim eksplicit formal i kryer per te ndihmuar dike te identifikoje nje kurs me te mire te veprimit dhe te marre nje vendim me te mire".

                                               

Analiza numerike

Analiza numerike eshte studimi i algoritmeve qe perdorin perafrimin numerik per problemet e analizes matematikore. Analiza numerike gjen natyrshem aplikim ne te gjitha fushat e inxhinierise dhe shkencave fizike, por ne shekullin 21 gjithashtu shkencat e jetes, shkencat shoqerore, mjekesia, biznesi dhe madje edhe artet kane pervetesuar elemente te llogaritjeve shkencore. Rritja e fuqise informatike ka revolucionarizuar perdorimin e modeleve realiste matematikore ne shkence dhe inxhinieri, dhe kerkohet nje analize delikate numerike per te zbatuar keto modele te detajuara te botes. Per shembu ...

                                               

Analiza ekonomike e projekteve

Analiza ekonomike e projekteve liber me autore Alqi Naqellari, Greta Angjeli, Rudina Qurku dhe Maksim Meçaj, Vladimir Mici. Botuar ne Tirane; Gjirokaster: UMSH press; Argjiro, ne vitin 2014. Faqet e librit 500.

                                               

Analiza Interpretuese Fenomenologjike

Analiza Interpretuese Fenomenologjike eshte nje perqasje ndaj Hulumtimit / Kerkimit Psikologjik Cilesor me nje perqendrim idiografik, qe nenkupton se ka per qellim te ofroje njohurite sesi nje person i caktuar, ne nje kontekst te dhene, i jep kuptim nje dukurie te caktuar. Zakonisht keto dukuri lidhen me pervojat me rendesi personale si: nje ngjarje e rendesishme ne jete, ose zhvillimi i nje marredhenieje te rendesishme. Ajo e ka origjinen e saj teorike ne fenomenologji dhe hermeneutike dhe idete kryesore nga Husserl, Heidegger dhe Merleau – Ponty jane cituar shpesh. AIF eshte nje prej per ...

                                               

Analiza epidemiologjike e sëmundjeve infektive në Shqipëri: 1996

                                     

ⓘ Analiza

Analiza eshte nje ndarje e nje lende teresore ose mendore ne pjeset e saj perberese per studim te veçuar. Pra, analiza eshte studimi i ketyre pjeseve perberese dhe marredhenieve te tyre ne krijimin se teres dhe paraqitja me goje ose me shkrim i nje studimi te tille. Analiza eshte nje emertim qe perdoret ne shume fusha te shkences dhe diturise:

 • ekonomi,
 • letersi,
 • gjuhesi,
 • kriptografi,
 • kriminologji,
 • matematike,
 • mjekesi,
 • informatike,
 • inxhinieri,
 • psikoanalize,
 • statistike, etj.
 • muzike,
 • filozofi,
 • kimi,
                                               

Kosova në fokusin e historisë: studime, analiza, dokumente

Kosova ne fokusin e historise: studime, analiza, dokumente me autor Marenglen Verli. Botuar ne Tirane nga "Botimpex", ne vitin 2002. V.1, me 409 faqe. ISBN 99927-823-1-5

                                               

Kosova krizë ndërkombëtare: ditar politik e diplomatik dhe analiza

Kosova krize nderkombetare: ditar politik e diplomatik dhe analiza me autor Fehmi Baftiu dhe Valbona Rrahmani. Botuar ne Prishtine nga "Çlirimi", ne vitin 2004. Faqet e librit 427.

                                               

Shqipëria mes zhvillimeve të sotme ndërkombëtare: analiza dhe përfundime

Shqiperia mes zhvillimeve te sotme nderkombetare: analiza dhe perfundime liber me autor Harilla Goga dhe Fatjona Lamaj. Botuar ne Tirane nga "Dituria", ne vitin 1999. Faqe 71. ISBN 99927-31-51-6

                                               

Bursa & tregu i letrave me vlerë në Shqipëri: diskutime, analiza, studime, propozime, 1998-2015

Bursa & tregu i letrave me vlere ne Shqiperi: diskutime, analiza, studime, propozime, 1998-2015 liber me autor Elvin Meka. Botuar ne Tirane nga "UET Press", ne vitin 2015. Faqe 330.