Back

ⓘ Shverini eshte nje qytet ne veri te Gjermanise. Eshte kryeqyteti me i vogel i njesive federale te Gjermanise, dhe pas Rostock qyteti i dyte me i madh ne Landin ..
Shverini
                                     

ⓘ Shverini

Shverini eshte nje qytet ne veri te Gjermanise. Eshte kryeqyteti me i vogel i njesive federale te Gjermanise, dhe pas Rostock qyteti i dyte me i madh ne Landin Mecklenburg-Vorpommern. Qytete tjera qe vijojne jane, Lübeck rreth 54 km veriperendim, Rostock 69 km verilindje dhe Hamburg rreth 94 km ne perendim.

Me vitin 1972 u rrit numri i banoreve te Schwerinit ne 100.000, ku dhe permes kesaj u be dhe qyteti me i madh. Ne nderkohe serish eshte ul numri i banoreve.

                                     
  • shtrihet në veri të Republikës Federale Gjermane, kryeqyteti i saj është Shverini Shpesh emri shënohet dhe me shkrurtesat MV ose dhe MVP. Dhe disa që nuk
  • banorë. Shaoxing, Kina Brno, Çekia Klaksvík, Ishujt Faroe Tampere, Finlanda Shverini Gjermania Kópavogur, Islanda Petah Tiqwa, Izraeli Funabashi, Japonia Kaunas