Back

ⓘ Festivali i Filmit Shqiptar ..
                                               

Festival i Filmit Shqiptar

Festivali III-te nga data 21-28 prill 1979. Kupa" Gjeneral Gramafoni” regjisor V. Gjika. Festivali I-re nga data 5-11 prill 1976. Kupa" Ne fillim te veres” regjisor G. Erebara. Festivali VIII-te nga data 18-22 prill 1989. Kupa" Pranvera s’erdhi vetem”, regjisor P. Milkani. Festivali i 12-te i Filmit Shqiptar Festivali V-te nga data 19-23 prill 1983. Kupa" Njeriu i mire” regjisor I. Muço, K. Mitro. Festivali II-te nga data 16-23 prill 1977. Kupa" Lulekuqe mbi mure” regjisor Dh. Anagnosti. Festivali XI-te nga data 23-27 prill 2000. Kupa" Kolonel bunker”, regjisor K. Çashku Festivali IV-te ng ...

                                               

Festivali i 1-rë i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1976 i pare me rradhe u mbajt ne Tirane. Festivali eshte mbajtur nga 5 prill 1976 deri me 11 prill 1976. Ne kategorine e filmave artistik kane marre pjese: Ne fillim te veres ”, regjia: Gezim Ererbares Ndersa ne kategorine e filmave dokumentar: Per Asdrenin ”, regjia: Vitori Çeli Kategorine e filmave vizatimore: Zana dhe Miri ”, regjia: Vlash Droboniku dhe Tomi Vaso Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Festivali i 2-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1977 i dyti me rradhe u mbajt ne Tirane. Festivali eshte mbajtur nga 16 prill 1977 deri me 23 prill 1977. Ne kategorine e filmave artistik kane marre pjese: Lulekuqet mbi mure ”, regjia: Dhimiter Anagnosti Ndersa ne kategorine e filmave dokumentar: Populli ne kembe, Partia ne balle ”, regjia: Endri Keko Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Festivali i 3-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1979 i trete me rradhe u mbajt ne Tirane. Festivali eshte mbajtur nga 21 prill 1979 deri me 28 prill 1979. Ne kategorine e filmave artistik kane marre pjese: Gjeneral gramafoni ”, regjia: Viktor Gjika Ndersa ne kategorine e filmave dokumentar: Lumja ti moj Shqiperi ”, regjia: Endri Keko Kategorine e filmave vizatimore: Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Festivali i 4-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1981 i katerti me rradhe u mbajt ne Tirane. Festivali eshte mbajtur nga 20 prill 1981 deri me 26 prill 1981. Ne kategorine e filmave artistik dhe vizatimore kane marre pjese: Ne çdo stine ”, regjia Balle per balle ”, regjia: Kujtim Çashku Ndersa ne kategorine e filmave dokumentar: Koha e Partise ”, regjia: Viktor Gjika dhe Esat Mysliu Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Festivali i 5-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1983 i peste me rradhe u mbajt ne Tirane. Festivali eshte mbajtur nga 19 prill 1983 deri me 23 prill 1983. Ne kategorine e filmave artistik kane marre pjese: Qortimet e vjeshtes ”, regjia Njeriu i mire ”, regjia: Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro Ndersa ne kategorine e filmave dokumentar: Kujtime nga Gjirokastra ”, regjia: Dhimiter Anagnosti Ne kategorine e filmave vizatimore: çmimi i pare dhe kupa e festivalit Dy gosti ”, regjia: Gazmend Leka Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.