Back

ⓘ Liqeni i Bodenit. Me emrin Bodensee perfshihen tri siperfaqet e perbashket ujor Obersee, Untersee dhe Seerhein. Pra behet fjale per dy liqene dhe nji lumi. Pozi ..
Liqeni i Bodenit
                                     

ⓘ Liqeni i Bodenit

Me emrin Bodensee perfshihen tri siperfaqet e perbashket ujor Obersee, Untersee dhe Seerhein. Pra behet fjale per dy liqene dhe nji lumi.

Pozita gjeografike: 47° 38’ gje.gjeo. v, deri 9° 22 gjat.gje. l dhe 47° 38’ gje.gje.v, deri 9° 22 gjat.gj.l Siperfaqja: Obersee 473 km², Untersee 63 km², gjithsej 536 km² pa Seerhein, Qershor 2004 Thellesija max. 254 m Thellesija mesatare 90 m
 • Lumenjte qe derdhen ne liqe
 • Rajna, Bregenzer Ach, Argen, Radolfzeller Aach, Steinach, Schussen, Goldach,
 • Austri: 28 km Vorarlberg
 • Zvicer: 72 km Kanton Thurgau dhe Kanton St. Gallen
 • gjatesia e bregut te liqenit: 273 km, nga kjo
 • Gjermani: 173 km Baden-Württemberg: 155 km dhe Bavaria: 18 km
 • Gjermani: Radolfzell, Konstanz, Überlingen, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau
 • Zvicra: Rorschach, Arbon, Romanshorn, Kreuzlingen,Dornbirner Ach
 • Qytetet ne bregun e liqenit
 • Austri: Bregenz
                                     
 • një depression paraalpin. Shtrihet prej Liqenit të Zhenevës deri te Liqeni i Bodenit në gjatësi prej 270 km dhe gjerëi 50 km. Pllaja e Zvicres përfshinë
 • që nga viti 568 i përkisnin hapësirës lombarde hapësira rete identike me ipeshkvinë e Churit rajoni i pllajës nga liqeni i Bodenit deri në rrethin