Back

ⓘ Udhëheqës të shteteve në vitin 1934. Kryeminister - J. B. M. Hertzog 1924–1939 Afrika e Jugut - Guvernator – George Villiers 1931–1937 Monark - George V, Mbreti ..
                                     

ⓘ Udhëheqës të shteteve në vitin 1934

 • Kryeminister - J. B. M. Hertzog 1924–1939
 • Afrika e Jugut -
 • Guvernator – George Villiers 1931–1937
 • Monark - George V, Mbreti i Afrikes se Jugut 1910–1936
 • Abdel Fattah Yahya Ibrahim Pasha 1933–1934
 • Kryeminister -
 • Monark - Fuad I, Mbreti i Egjiptit 1917–1936
 • Egjipti
 • Muhammad Tawfiq Nasim Pasha 1934–1936
 • Kryeminister - Haile Selassie I 1927–1936
 • Monark - Haile Selassie I, Perandori i Etiopise 1930–1974
 • Etiopia -
 • Liberia -
 • Presidenti - Edwin Barclay 1930–1944
 • Zanzibari protektorat Britanik -
 • Monark - Sayyid Khalifa bin Harub Al-Busaid, Sulltani i Zanzibarit 1911–1960
                                     

1. Amerika e Jugut

 • Presidenti - Agustín Pedro Justo 1932–1938
 • Argjentina -
 • Daniel Salamanca Urey 1931–1934"
 • Presidenti -
 • José Luis Tejada Sorzano 1934–1936
 • Bolivia -
 • Brazili -
 • Presidenti - Getúlio Vargas 1930–1945
 • Presidenti - Abelardo Montalvo 1933–1934
 • Ekuadori -
 • Presidenti - Arturo Alessandri 1932–1938
 • Kili -
 • Alfonso López Pumarejo 1934–1938
 • Kolumbia -
 • Presidenti -
 • Enrique Olaya Herrera 1930–1934
 • Paraguaj -
 • Presidenti - Eusebio Ayala 1932–1936
 • President - Óscar R. Benavides 1933–1939
 • Alberto Rey de Castro y Romaña 1934
 • Carlos Arenas y Loayza 1934–1935
 • José de la Riva-Agüero y Osma 1933–1934
 • Peru -
 • Kryeminister -
 • Uruguaj -
 • Presidenti - Gabriel Terra 1931–1938
 • Presidenti - Juan Vicente Gómez 1931–1935
 • Venezuela -
                                     

2. Amerika e Veriut

 • Republika Dominikane -
 • Presidenti - Rafael Trujillo 1930–1938
 • El Salvador -
 • Maximiliano Hernández Martínez 1931–1934
 • Andrés Ignacio Menéndez 1934–1935
 • Presidenti -
 • Presidenti - Jorge Ubico 1931–1944
 • Guatemala -
 • Presidenti - Sténio Vincent 1930–1941
 • Perfaqesuesi i SHBA - Norman Armour 1932–1934
 • Haiti -
 • pushtimit te Haitit i Vjen fundi ne 15 gusht 1934
 • Hondurasi -
 • Presidenti - Tiburcio Carías Andino 1933–1949
 • Guvernator - Vere Ponsonby 1931–1935
 • Monark - George V, Mbreti i Britanise se Madhe 1910–1936
 • Kanada -
 • Kryeminister - R. B. Bennett 1930–1935
 • Kosta Rika -
 • Presidenti - Ricardo Jiménez Oreamuno 1932–1936
 • Carlos Hevia 1934
 • Ramón Grau 1933–1934
 • Kuba -
 • Manuel Márquez Sterling 1934
 • Carlos Mendieta 1934–1935
 • Presidenti -
 • Meksika -
 • Presidenti -
 • Lázaro Cárdenas 1934–1940
 • Abelardo L. Rodríguez 1932–1934
 • hoqi dore nga veteqeverisja ne 16 Shkurt 1934
 • Monark - George V, Mbreti i Britanise se Madhe dhe Irlandes 1910–1936
 • Newfoundland
 • Kryeminister - Frederick C. Alderdice 1932–1934
 • Guvernator - Sir David Murray Anderson 1932–1935
 • Presidenti - Juan Bautista Sacasa 1933–1936
 • Nikaragua -
 • Panamaja -
 • Presidenti - Harmodio Arias Madrid 1932–1936
 • Presidenti - Franklin D. Roosevelt 1933–1945
 • SHBA –
                                     

3. Australia dhe Oqeania

 • Monark - George V, Mbreti i Britanise se Madhe 1910–1936
 • Australia -
 • Guvernator - Sir Isaac Isaacs 1931–1936
 • Kryeminister - Joseph Lyons 1932–1939
 • Monark - George V, Mbreti i Britanise se Madhe 1910–1936
 • Fixhi -
 • Samoa -
 • Monark - Malietoa Tanumafili I, Malietoa 1898–1939
 • Monark - George V, Mbreti i Britanise se Madhe 1910–1936
 • Guvernator - Charles Bathurst 1930–1935
 • Kryeminister - George Forbes 1930–1935
 • Zelanda Re -
                                     

4. Azi

 • Monark - Mohammed Zahir Shah, Mbreti i Afganistanit 1933–1973
 • Kryeminister - Mohammad Hashim Khan 1929–1946
 • Afganistan –
 • Arabia Saudite -
 • Sulltani - Ibn Saud 1902–1953
 • Kryeminister -
 • Monark - Ghazi, Mbreti i Irakut 1933–1939
 • Ali Jawdat al-Aiyubi 1934–1935
 • Iraku
 • Jamil al-Midfai 1933–1934
 • Japonia –
 • Kryeminister -
 • Monark - Hirohito, Perandori i Japonise 1926–1989
 • Saitō Makoto 1932–1934
 • Keisuke Okada 1934–1936
 • Jemen -
 • Monark - Yahya Muhammad Hamid ed-Din, Imami i Jemenit 1904–1948
 • Premier - Wang Jingwei 1932–1935
 • Republika e Kines
 • Kina
 • President - Lin Sen 1931–1943
 • Flamuri Republika Sovjetike Kineze shtet i panjohur
 • Kryetari i Shtetit - Mao Zedong, Kryetar i Komitetit Qendror Ekzekutiv 1931–1937
 • Mançuria monarki kukull e Japonise
 • Monark - Puyi, Perandori i Mançurise 1932–1945
 • Kryeminister - Zheng Xiaoxu 1932–1935
 • Kryeminister - Sabit Damulla Abdulbaki 1933–1934
 • Turkestani Lindor shtet i panjohur
 • President - Hoja-Niyaz 1933–1934
 • ribashkohet me Kinen ne 6 Shkurt 1934
 • Monark - vakant, Dalai Lama 1933–1939
 • Regjent - Jamphel Yeshe Gyaltsen 1934–1941
 • Tibet -
 • Mongolia
 • Kryeminister - Peljidiin Genden 1932–1936
 • Kryetari i Partise Komuniste - Dorgijavyn Luvsansharav 1932–1937 + Bat-Ochiryn Eldev-Ochir 1932–1937 + Khas-Ochiryn Luvsandorj 1934–1936
 • Kryetari i Shtetit - Anandyn Amar, Kryetar i Presidiumit 1932–1936
 • Muskati dhe Omani –
 • Monark - Said Bin Taimur, Sulltani i Omanit 1932–1970
 • Kryeminister - Juddha Shamsher Jang Bahadur Rana 1932–1945
 • Nepali -
 • Monark - Tribhuvan, Mbreti i Nepalit 1911–1950
 • Kryeminister - Mohammad-Ali Foroughi 1933–1935
 • Monark - Rezā Shāh, Shahu i Persise 1925–1941
 • Persia -
 • Kryeminister - Phot Phahonyothin 1933–1938
 • Tailanda -
 • Monark - Prajadhipok, Mbreti i Siamit 1925–1935
 • Kryetari i Shtetit - Chuldum Lopsakovi 1929–1936
 • Premier - Adyg-Tulush Khemchik-ool 1929–1936
 • Tuva
 • Kryetari i Partise Komuniste - Salchak Toka 1932–1944


                                     

5. Europe

 • Shqiperia
 • Kryeminister - Pandeli Evangjeli 1930–1935
 • Monarku - Mbreti Zog I, Mbreti i Shqipetareve 1928–1939
 • Princat -
 • Princi Peshkop - Justí Guitart i Vilardebó, Peshkopi i Urgell 1920–1940
 • Andorra
 • Princi Francez - Albert François Lebrun, Presidenti i Frances 1932–1940
 • Kryetari i Parlamentit - Pere Torres, Sindiku i Andorres 1933–1936
 • Engelbert Dollfuss 1932–1934
 • Kancelar -
 • President - Wilhelm Miklas 1928–1938
 • Kurt Schuschnigg 1934–1938
 • Austria
 • Premier - Vyacheslav Molotov, Kryetar i Keshillit te Komisareve Popullore te Bashkimit Sovjetik 1930–1941
 • Kryetari i Shtetit - Mikhail Kalinin, Kryetar i Komitetit Ekzekutiv Qendror te Kongresit Sovjetik 1922–1946
 • Bashkimi Sovjetik
 • Kryetari i Partise Komuniste - Joseph Stalin, Sekretari i Pergjithshem 1922–1953
 • Belgjika -
 • Monarku -
 • Charles de Broqueville, Kryetar provizor 1934
 • Leopold III, Mbreti i Belgjikes 1934–1951
 • Albert I, Mbreti i Belgjikes 1909–1934
 • Kryeminister -
 • Charles de Broqueville 1932–1934
 • Georges Theunis 1934–1935
 • Kryeminister – Ramsay MacDonald 1929–1935
 • Monarku – George V, Mbreti i Britanise se Madhe dhe Irlandes 1910–1936
 • Britania e Madhe –
 • Kryeminister –
 • Bullgaria -
 • Kimon Georgiev 1934–1935
 • Monark – Boris III, Cari i Bullgarise 1918–1943
 • Nikola Mushanov 1931–1934
 • Kryeminister - Jan Malypetr 1932–1935
 • Çekosllovakia
 • President - Tomáš Garrigue Masaryk 1918–1935
 • Danimarka –
 • Kryeminister – Thorvald Stauning 1929–1942
 • Monark – Christian X, Mbreti i Danimarkes 1912–1947
 • Seán Lester, Perfaqesuesi i Liges se Kombeve 1934–1937
 • Helmer Rostgaard Gommesen Rosting, Perfaqesuesi i Liges se Kombeve 1932–1934
 • Danzigu qytet i lire nen mbrojtjen e Liges se Kombeve
 • Komisioneri i Larte -
 • Hermann Rauschning, Presidenti i Senatit 1933–1934
 • Arthur Greiser, Presidenti i Senatit 1934–1939
 • Kryetari i Shtetit -
 • Kryetari i Shtetit - Konstantin Päts 1933–1940
 • Estonia
 • Presidenti – Pehr Evind Svinhufvud 1931–1937
 • Finlanda -
 • Kryeminister – Toivo Mikael Kivimäki 1932–1936
 • Gaston Doumergue 1934
 • Édouard Daladier 1934
 • France –
 • Camille Chautemps 1933–1934
 • Pierre-Étienne Flandin 1934–1935
 • Kryeminister -
 • President - Albert François Lebrun 1932–1940
 • President -
 • Paul von Hindenburg 1925–1934
 • Gjermania -
 • Adolf Hitler, Fyhreri i Gjermanise 1934–1945
 • Kancelar - Adolf Hitler 1933–1945
 • Greqia -
 • President - Alexandros Zaimis 1929–1935
 • Kryeminister - Panagis Tsaldaris 1933–1935
 • Kryeminister - Hendrikus Colijn 1933–1939
 • Hollanda -
 • Monark - Wilhelmina, Mbreteresha e Hollandes 1890–1948
 • Kryetari i Shtetit - Miklós Horthy, Regjent 1920–1944
 • Kryeminister - Gyula Gömbös 1932–1936
 • Hungaria
 • Irlanda
 • Guvernatori - Domhnall Ua Buachalla 1932–1936
 • Monark - George V, Mbreti i Irlandes 1922–1936
 • Kryeminister - Éamon de Valera 1932–1948
 • Kryeminister -
 • Islanda
 • Monark - Christian X, Mbreti i Islandes 1918–1944
 • Hermann Jónasson 1934–1942
 • Ásgeir Ásgeirsson 1932–1934
 • Monark - Viktor Emanueli III, Mbreti i Italise 1900–1946
 • Kryeminister - Benito Mussolini 1922–1943
 • Italia
 • Peter II, Mbreti i Jugosllavise 1934–1945
 • Alexander I, Mbreti i Jugosllavise 1921–1934
 • Jugosllavia
 • Monark -
 • Bogoljub Jevtić 1934–1935
 • Regjent - Princi Paul 1934–1941
 • Nikola Uzunović 1934
 • Kryeminister -
 • Milan Srškić 1932–1934
 • Kryeminister -
 • President - Alberts Kviesis 1930–1936
 • Ādolfs Bļodnieks 1933–1934
 • Letonia
 • Kārlis Ulmanis 1934–1940
 • Monark - Franz I, Princi i Lihtenshtajnit 1929–1938
 • Lihtenshtajni -
 • Administrator - Josef Hoop 1928–1945
 • Lituania
 • Kryeminister - Juozas Tūbelis 1929–1938
 • Presidenti - Antanas Smetona 1926–1940
 • Monark - Charlotte, Dukesha e Madhe e Luksemburgut 1919–1964
 • Kryeminister - Joseph Bech 1926–1937
 • Luksemburg -
 • Monark - Louis II, Princi i Monakos 1922–1949
 • Kryeminister - Maurice Bouilloux-Lafont 1932–1937
 • Monako -
 • Kryeminister - Johan Ludwig Mowinckel 1933–1935
 • Norvegjia -
 • Monark - Haakon VII, Mbret i Norvegjise 1905–1957
 • Presidenti - Ignacy Mościcki 1926–1939
 • Polonia
 • Janusz Jędrzejewicz 1933–1934
 • Leon Kozłowski 1934–1935
 • Kryeminister -
 • Kryeminister - António de Oliveira Salazar 1932–1968
 • Portugalia –
 • President - Óscar Carmona 1926–1951
 • Gheorghe Tătărescu 1934–1937
 • Monark - Karol II, Mbret i Rumanise 1930–1940
 • Rumania -
 • Kryeminister -
 • Constantin Angelescu 1933–1934
 • Kapitenet -
 • San Marino
 • Carlo Balsimelli dhe Melchiorre Filippi 1933–1934
 • Angelo Manzoni Borghesi dhe Marino Michelotti 1934–1935
 • Marino Rossi dhe Giovanni Lonfernini 1934
 • President - Niceto Alcalá-Zamora 1931–1936
 • Alejandro Lerroux 1934–1935
 • Ricardo Samper 1934
 • Kryeminister -
 • Spanja –
 • Alejandro Lerroux 1933–1934
 • Kryeminister - Per Albin Hansson 1932–1936
 • Monark - Gustav V, Mbreti i Suedise 1907–1950
 • Suedia –
 • Presidenti - Mustafa Kemal Atatürk, Presidenti i Turqise 1923–1938
 • Kryeminister - Ismet Inönü 1925–1937
 • Turqia -
 • Vatikani
 • Sekretari i Shtetit - Kardinali Eugenio Pacelli 1930–1939
 • Selia e Shenjte
 • Monark - Papa Pio XI 1922-1939
 • Guvernator - Camillo Serafini 1929–1952
 • Zvicra
 • Keshilli Federal Zviceran Giuseppe Motta 1911–1940, Edmund Schulthess 1912–1935, Jean-Marie Musy 1919–1934, Heinrich Häberlin 1920–1934, Marcel Pilet-Golaz 1928–1944,President, Albert Meyer 1929–1938, Rudolf Minger 1929–1940, Philipp Etter 1934–1959, Johannes Baumann 1934–1940
                                     
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1933 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1935 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1941 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1938 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1940 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1937 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1946 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1912 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1945 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Afrika e Jugut