Back

ⓘ Filozofi shoqërore ..
                                               

Antihumanizmi

Antihumanizmi ne filozofine shoqerore eshte nje teori qe eshte kritike ndaj humanizmit dhe ideve tradicionale rreth njerezimit dhe gjendjes njerezore. Çeshtje thelbesore per antihumanizmin eshte pikepamja qe antropologjia filozofike dhe konceptet e saj te "natyres njerezore", "njeriu" ose "njerezimi" duhet te refuzohen si diçka e cila historikisht eshte relative, ideologjike ose metafizike.