Back

ⓘ Lindja. Rilindja Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Lindja. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale ..
                                               

Lindja e madhe

Fjala Lindja e madhe rrjedh qe nga koha e mesme, dhe ne anen tjeter qe nga krijimi i regjionit Françes ne vitin 2014 me formimin e rajonet Alsasa, Champagne-Ardenne dhe Lorena. Regjioni kufizohet me Gjermanine, Luksemburgun, Belgjiken si dhe me Zvicren.

                                               

Lindja e Largët

Lindja e Larget eshte emertim per vendet e Azise Lindore pergjate Oqeanit te Qete. Shpesh nenkupton edhe Azine Juglindore dhe ate Lindore, ndersa nganjehere edhe pjesen me lindore te Rusise, pra lindjen e larget ruse dhe regjionin perendimor te Oqeanit te Qete. Lindja e Larget nganjehere eshte edhe sinonim per Azine Lindore. Sidoqofte, ajo perfshin shtetet dhe kulturat e Azise Juglindore: te Kamboxhes, Malajzise, Tajlandes, Indonezise dhe Filipineve.

                                               

Lindja e Mesme

Lindja e mesme eshte nenkontinent me kufij te papercaktuar qarte dhe sinonim per "Lindjen e Afert", e kundert me "Lindjen e Larget". Termi "Lindja e Mesme" u popullarizua rreth vitit 1900 ne Britanine e madhe; ka perkufizim te lekundshem, por tradicionalisht perfshin shtetet e Azise Perendimore dhe nje pjese te Afrikes Veriore. Historia e Lindjes se Mesme daton nga koha e lashte. Gjate gjithe historise se saj, Lindja e Mesme ka qene qender kryesore per marredheniet boterore. Gjithashtu, eshte edhe origjina gjeografike e tri feve kryesore - Judaizmit, Krishterimit, dhe Islamit. Lindja e Mes ...

                                               

Lindja e Afërt

Lindja e Afert qysh ka than edhe Labi eshte nje term gjeografik qe perafersisht perfshin nje rajon transkontinental te perqendruar ne Gadishullin Arabik ose Azine Jugperendimore, Turqine, dhe Egjiptin. Perkunder percaktimeve te ndryshme brenda qarqeve te ndryshme akademike, termi fillimisht zbatohej per shtrirjen maksimale te Perandorise Osmane. Termi ne fjale ne gjuhen angleze ka rene nga perdorimi dhe eshte zevendesuar me termat Lindja e Mesme, e cila perfshin Egjiptin, si dhe ne menyre strikte Azine Jugperendimore, duke perfshire edhe Transkaukazin.

                                               

Lindja (bend)

Lindja eshte njeri nder rok-grupet e rralla kosovare i cili krijon muzike progresive alternative dhe me origjinalitet te theksuar autorial. Ky grup u formua ne vitin 1983 nga disa maturante prishtinas te udhehequr nga Luan Rifat Osmani kitare, vokal dhe kompozitor, Afrim Maloku bas-kitare, Fatos Berisha tupan dhe Ergin Fejza kitare percjellese. Pas nje kohe te shkurter, Ergini zevendesohet me kitaristin Bujar Hundozi, por vetem per nje kohe te shkurte, ndersa Afrimi zevendesohet me Bekim Mahmutin ne bas, duke e shnderruar grupin ne trio. Ne kete formacion Lindja vazhdoi te ekzistoje deri n ...

                                               

Lindja (biologji)

Duke filuar nga kontraksionet dhe deri ne daljen e femijes, ja si ndodh lindja normale dhe si mund te pergatiteni per ta perballuar ate ne menyren e duhur, gjithçka sipas gjinekologes se studios profesionale" La Lunanuova” ne Milano, Sabina Pastura. Cfare do te kuptojme me lindje natyrale? Lindja natyrale eshte ajo qe ndodh ne momentin qe gruaja eshte gati, lindje e cila i ofron asaj mundesine te qendruarit ne pozicionin qe ajo parapelqen dhe ndihet me rehat. Pra ajo eshte ne qender te ketij proçesi. Cila eshte faza e pare e lindjes dhe si mund te perballohet me lehte? Faza e pare eshte e ...

                                     

ⓘ Lindja

  • Rilindja

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Lindja. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur.