Back

ⓘ Lista, Politikë ..
                                               

Kryetarët e Republikës Jugoafrikane

Kryetaret e Republikes Jugoafrikane qe nga viti 1961 e ketej kan qene: nga 2009 - 2018 Jacob Zuma 1978 - 1979 Balthazar Johannes Vorster 1984 - 1989 Pieter Willem Botha 2008 - 2009 Kgalema Motlanthe 1961 - 1967 Charles Robert Swarts 1975 - 1978 Nicolaas Diederichs 1967 - 1968 Jozua Fracois Naude nga 2018 ne vazhdim Cyril Ramaphosa 1979 - 1984 Marais Viljoen 1989 - 1994 Frederik Willem de Klerk 1968 - 1975 Jacob Johannes Fouché 1994 - 1999 Nelson Rolilahla Mandela 1999 - 2008 Thabo Mvuyelwa Mbeki

                                               

Kryetari i Këshillit Ekzekutiv të Krahinës Autonome të Kosovës

Kryetari i Keshillit Ekzekutiv ishte ne krye te organit me te larte ekzekutiv te Krahines Autonome te Kosoves gjate viteve 1945-1990 i njohur si Keshilli Ekzekutiv i Krahines Socialiste Autonome te Kosoves.

                                               

Lista e Ministrave të Agrokulturës të Shqipërisë

Lista e Ministrave te Agrokultures te Shqiperise qe nga hapja e kesaj ministrie si pjese e Qeverise se Shqiperise. Mnistria ka pushuar se ekzistuari 6 shtator 1951. Ne baze te dhenave te deritanishme kompetencat e kesaj ministrije i jane dhene Ministrise se Bujqesise

                                               

Lista e Ministrave të Arsimit dhe Kulturës të Shqipërisë

Lista e Ministrave te Arsimit dhe Kultures te Shqiperise qe nga hapja e kesaj ministrie si pjese e Qeverise se Shqiperise ne dhjetore te 1912-es. Nga viti 2007 thirret Arsimit dhe Shkences.