Back

ⓘ Mikroelektronika eshte nje nendege e elektronikes qe merret me studimin dhe perdorimin e pjeseve elektronike shume te vogla. Keto pajisje jane te bera nga gjysm ..
                                     

ⓘ Mikroelektronika

Mikroelektronika eshte nje nendege e elektronikes qe merret me studimin dhe perdorimin e pjeseve elektronike shume te vogla. Keto pajisje jane te bera nga gjysmeperçuesa qe perdorin nje ecuri te njohur si fotolitografi. Shume perberesa te pajisjeve elektronike jane te barazvlefshem edhe per mikroelektroniken, si p.sh. tranzistoret, induktoret, kondensatoret, rezistencat, diodat dhe natyrisht izolatoret dhe tejçuesat jane te pranishem ne pajisjet mikroeletronike.

Mikroelektronika perbehet nga dy dege:

  • Integrimi
  • Miniaturizimi
                                     
  • Luftës së Dytë Botërore Është përvoja historike e bombës atomike, mikroelektronika apo inxhinieria gjenetike, dhe jo analiza që qëndron prapa këndvështrimit