Back

ⓘ Vdekje 1990 ..
                                               

Mochi

Mochi eshte nje torte orizi japoneze, e bere nga mochigome, nje oriz glutinoze me grure te shkurter, dhe nganjehere perberes te tjere si uji, sheqeri dhe amidon misri. Orizi hidhet ne paste dhe formulohet ne formen e deshiruar. Ne Japoni eshte bere tradicionalisht ne nje ceremoni te quajtur mochitsuki. Ndersa hahet edhe gjate gjithe vitit, mochi eshte nje ushqim tradicional per Vitin e Ri Japonez dhe zakonisht shitet dhe hahet gjate asaj kohe. Mochi eshte nje ushqim shumekomponent i perbere nga polisakaridet, lipidet, proteina dhe uje. Mochi ka nje strukture heterogjene te gelit amilopekti ...