Back

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesoreA e dini se20215. Suus e perfaqesoi Shqiperine ne Festiavlin Evropian te Kenges 2012 ne Baku, Azerbajxhan, pasi fitoi garen e para-perzg ..
                                               

Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2020/46

Titani eshte hena me e madhe e Saturnit dhe sateliti i dyte me i madh natyror ne Sistemin Diellor. Eshte hena e vetme qe dihet te kete nje atmosfere te dendur dhe i vetmi trup i njohur ne hapesire, perveç Tokes, ku jane gjetur prova te qarta te trupave te qendrueshem te lengut siperfaqesor. Titan eshte hena e gjashte e rrumbullakosur gravitacionale nga Saturni. Shpesh pershkruar si nje hene e ngjashme me planetin, Titan eshte 50% me i madh ne idiameter se hena e Tokes dhe 80% me masiv. Eshte hena e dyte me e madhe ne Sistemin Diellor pas henes se Jupiterit Ganimedi, dhe eshte me e madhe se ...

                                               

Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2020/5

. Carrie Matilda Derick ishte profesoresha e pare femer ne nje universitet kanadez dhe themeluesja e Departamentit te Gjenetikes se Universitetit McGill e njohur per punen e saj ne gjenerike dhe botanike? Ajo ishte nje nga grate e pakta qe u regjistrua ne Burrat Amerikane te Shkencave 1910. Universiteti McGill i dha Derick-ut titullin e nderit te "profesorit emerita", duke e bere ate si profesoreshen e pare femer emeritus ne Kanada. Derick u caktua si nje person Historik Kombetar ne vitin 2007. Ne ditelindjen e saj te 155-te ne 2017-en, ajo u nderua permes nje Google Doodle.

                                     

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2021/5

Suus e perfaqesoi Shqiperine ne Festiavlin Evropian te Kenges 2012 ne Baku, Azerbajxhan, pasi fitoi garen e para-perzgjedhjes Festivali i Kenges. Ajo arriti vendin e peste ne nje fushe prej njezet e gjashte kengesh, duke shenuar gjithsej njeqind e dyzet e gjashte pike duke mbetur pozicioni me i larte i Shqiperise deri me tani.

                                     
  • ndihmë janë: Seksioni i lajmeve Seksioni A e dini se Regjistrohu në panel Mirësevini në panelin e Faqes kryesore Prej këtu mund të bëhet fare lehtë shtimi
  • tregohet pamja e Faqjes kryesore rradhën e ardhshme. Domethënë seksionet Artikulli i javës dhe A e dini se . tregojnë përmbajtjen në javën e ardhshme ndërsa
  • manastirin e Lavrasë së Madhe, manastiri i parë i ndërtuar në Malin e Athosit? .gjeografi dhe profesori francez Henri Enjalbert teorizoi se Shqipëria
  • rreth 5 km nga bregu i Jonit. Kodra e Sopotit apo Kalaja e Borshit siç njihet sot ndodhet mbi një kodër të fshatit Borsh që është 500 m mbi nivelin e detit
  • dini se 2021 16 Wikipedia: Faqja kryesore A e dini se 2021 17 Wikipedia: Faqja kryesore A e dini se 2021 18 Wikipedia: Faqja kryesore A e dini se 2021 19
  • moderne Kroate. Kunadhja paraqtet në kokën e monedhës 1, 2, dhe 5 Kuna, të emetuara që nga viti 1993, dhe në pjesën e pasme tëm monedhës përkujtimore 25 kuna
  • stjuardët dhe dhomat e bashkive të pasurive daimyō, duke fituar përvojë menaxheriale dhe arsimim. Në vitet 1870 ata perbënin 5 të popullsisë. Revolucioni
  • jo direkt te faqja kryesore se përndryshe prishet infrastruktura teknike e arkivimit. - Klein Muçi diskutimet 9 shkurt 2021 16: 36 CET Po vë re
  • Jupiterit Titani orbiton Saturnin në 20 rrezet e Saturnit. Nga sipërfaqja e Titanit, Saturni fsheh një hark prej 5 09 gradë dhe, po të ishte i dukshëm përmes
  • profesoresha e parë femër në një universitet kanadez dhe themeluesja e Departamentit të Gjenetikës së Universitetit McGill e njohur për punën e saj në gjenerikë