Back

ⓘ 1877. Vellezerit, Abdyl, Naim dhe Tahsin Frasheri, prej Sarandes neper Korfuz, shkojne ne Janine. Sami Frasheri, e syrgjynosin ne ishullin Rodos Themelohet Komi ..
                                     

ⓘ 1877

 • Vellezerit, Abdyl, Naim dhe Tahsin Frasheri, prej Sarandes neper Korfuz, shkojne ne Janine.
 • Sami Frasheri, e syrgjynosin ne ishullin Rodos
 • Themelohet Komitetit Shqiptar i Janines
                                     

1. Lindje

 • 9 prill - Lef Nosi, bibliofil, politikan, dhe atdhetar shqiptar.
 • 15 dhjetor - Shefqet bej Verlaci, kryeminister i Shqiperise me 1924 dhe gjate okupimit te saj nga Italia Vdiq me 21 qershor 1946.
                                     
 • Udhëheqës të shteteve në vitin 1877 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës. Adanse - Kwaku
 • fund të vitit 1876 përgatitjet për aksionin luftarak kundërosman. Në janar 1877 mirditorët bllokuan rrugën Shkodër - Prizren, kurse në shkurt arrestuan disa
 • Zelanda e Re shpallet koloni britaneze. 1877 - Nën kryesinë e atdhetarit Abdyl Frashëri u formua Komiteti i Janinës. 1877 - Bajram Haxhiu, Patriot, Partizan
 • i Ruandës 1853 1895 Kalifati Sokoto Kalifi - Abu Bakr bin Bello 1873 1877 Veziri i Madh - Abdullah bin Muhammad Fodiye 1874 - 1886 Wituland - Ahmad
 • garues automobilash dhe Formula 1 pilot gjerman 1981 - Ali Bakiu, fotograf shqiptarë 1877 - Salvadori shpall pavarësinë 1877 - Rumania shpall pavarësinë
 • popullore në fillim të rilindjes sonë 1830 - 1877 JPG Kryengritjet popullore në fillim të rilindjes sonë 1830 - 1877 libër me autor Ligor K. Mile. Kandidat
 • Mbret i Ruandës 1853 1895 Kalifati Sokoto Kalifi - Mu adh bin Bello 1877 1881 Veziri i Madh - Abdullah bin Muhammad Fodiye 1874 - 1886 Wituland
 • ShBA, anash Partisë Demokratike. 1861 1865 Abraham Lincoln 1869 1877 Ulysses Grant 1877 1881 Rutherford Hayes 1881 James Garfield 1881 1885 Chester Arthur
 • Kurshumlisë Serbi deri ne perndjekjet masive qe ju bene shqipetareve ne vitet 1877 - 1878 ishte fshat i banuar me shqiptar. Kurse banoret e perndjekur qe sot
 • Dëbimet e shqiptarëve dhe kolonizimi i Kosovës : 1877 - 1995 libër nga Enver Maloku red. Botuar në Prishtinë nga QIK, në vitin 1997. Faqe 141.
 • Stambollit, Turqi, atëherë kryeqyteti i Perandorisë Osmane, më 18 dhjetor 1877 nga një grup intelektualësh, patriotësh, dhe politikanësh shqiptarë. Anëtarët
 • janar 1893 në Fremont, Ohio. Ishte i 19 - ti. President të ShBA prej 4 mars 1877 deri më 3 mars 1881. Zëvendës president ishte William A. Wheeler. Ky artikull