Back

ⓘ Louis Rosier lindi ne Chapdes-Beaufort me 5 nentor 1905 ; vdiq ne Neuilly-sur-Seine me 29 tetor 1956. Louis Rosier ishte Formula 1 pilote nga Franca. Ai morri p ..
                                     

ⓘ Louis Rosier

Louis Rosier lindi ne Chapdes-Beaufort me 5 nentor 1905 ; vdiq ne Neuilly-sur-Seine me 29 tetor 1956. Louis Rosier ishte Formula 1 pilote nga Franca. Ai morri pjese ne 38 çmime duke u paraqitur per here te pare ne garen per çmimin e madh te Anglise me 13 maj te vitit 1950. Gjate karrieres se tij arriti 2 podiume dhe 18 pike kampionale. Ai fitoi çmimin e Holandes dy here nje pas nje gjate viteve 1950 dhe 1951.

                                     
  • pikët për vendin e tretë. Vetura 26: Charles Pozzi 14 xhiro pastaj Louis Rosier 42 xhiro Pilotë t që nuk filluan garën: David Murray nuk kishte veturë
  • Simca - Gordini: 1 pjesmarrës privat Ecurie Belge Ecurie Bleue Ecurie Leutitia Ecurie Rosier Enrico Platé Equipe Gordini Officine Alfieri Maserati Scuderia Achille Varzi
  • 2000 - 2005 Michael Schumacher 1996 - 2006 Fernando Alonso Felipe Massa Louis Rosier Peter Whitehead Formula 1 Rezultatet e F1 2006 Faqja zyrtare Ferrari
  • Silva Porto Joseph - Noël Sylvestre Solomon Joseph Solomon Jean Guillaume Rosier Paul Tavernier François Thévenot José Ferraz de Almeida Júnior Étienne Terrus
  • Pol pozita Nino Farina, 4 37.0 Xhiro më e shpejtë Nino Farina, 2 41.6 Fituesi Juan Manuel Fangio, 2: 47 26.0 I dyti Luigi Fagioli I treti Louis Rosier
  • Pol pozita Juan Manuel Fangio, 2 42.1 Xhiro më e shpejtë Nino Farina, 2 41.6 Fituesi Nino Farina, 2: 02 53.7 I dyti Luigi Fagioli I treti Louis Rosier
  • Talbot - Lago T26C Talbot L6 D 16 Louis Rosier Ecurie Rosier Talbot Talbot - Lago T26C Talbot L6 D 18 Charles Pozzi Ecurie Rosier Talbot Talbot - Lago T26C Talbot
  • Sezoni Piloti Ekipi F1 Holanda 1951 Louis Rosier Talbot - Lago Rezultatet 1950 Louis Rosier Talbot - Lago Rezultatet 1949 Luigi Villoresi Ferrari Rezultatet
  • Ferrari 36 2 51.0 4 6 3 10 Luigi Villoresi Ferrari 36 4 21.9 3 4 4 14 Louis Rosier Talbot - Lago - Talbot 34 2 xhiro 7 3 5 22 Yves Giraud Cabantous Talbot - Lago - Talbot