Back

ⓘ Zogj dhe gurë. Shehri, Dhurata; Marashi, Adrian; Isufaj, Viola 2018. Letersia 12. Tirane. ff. 196–204. ISBN 978-9928-258-36-6. Hamiti, Sabri 2002. Letersia Bash ..
                                     

ⓘ Zogj dhe gurë

 • Shehri, Dhurata; Marashi, Adrian; Isufaj, Viola 2018. Letersia 12. Tirane. ff. 196–204. ISBN 978-9928-258-36-6.
 • Hamiti, Sabri 2002. Letersia Bashkekohore, Vepra Letrare, 10. Prishtine: Faik Konica.
 • Krasniqi, Nysret 2016. Letersia e Kosoves 1953-2000. Prishtine: AIKD.
                                     
 • vepër poetike në tjetrën, deri në atë të fundit, që e la dorëshkrim Zogj dhe gurë botuar më 1997. Vdiq në pranverën e vitit 1997. Azem shkreli u ngjit
 • Portret Deshire Ngashnjim Hoje dhe Dallga Bernard Lazraj Bulëzat, Rilindja, 1960, Prishtinë. Zogj dhe gurë Lirikë me shi Shehri 2018, p. 197
 • me shi, 1997, Onufri, Tiranë. Lirikë me shi, 2020, Onufri, Tiranë. Zogj dhe gurë Shehri 2018, p. 201 Shehri 2018, p. 201 Shehri 2018, p. 203
 • sulmonte Mekën dhe deshi ta shkatërronte Qaben. Në Kuran thuhet se Zoti i shpëtoi mekasit duke i dërguar disa zogj duke i shkatërruar ata me gurë Kjo ngjarje
 • konsumuar të rritur, larva dhe pupla mizash sarkofagide dhe insekte të tjera, si dhe zvarranikë, zogj gjitarë të vegjël dhe fruta. Ata nganjëherë mund
 • kacavjerëse shumë të mira, dhe jetojnë e ushqehen ne drunjë. Ato kryesisht hanë bambu, dhe munden te hanë mamutha, zogj vezë, lule, dhe manafera. Nën vëzhgim
 • gjashtëdhjetë e katër porta dhe 570 kulla. Sipas Strabonit, kolonat shkëlqyese të pallatit ishin të zbukuruara me bimë të arta dhe zogj të argjendët. Pallati
 • të peshqve dhe butakëve, si dhe gjitarë të vegjël të tokës dhe zogj Ata rriten në një metër 3 deri 4 ft në gjatësi dhe peshojnë nga pesë në 15 kilogramë
 • Karkalecat dhe brumbujt përbëjnë pjesën më të madhe të dietës së tyre. Minjt hundgjatët hardhucat gjarpërinjt gjithashtu edhe zogj të vegjël
 • ndjekjen e teknikës cire perdue të farkëtimit dhe përdornin kallëpe me më shumë se një pjesë për të farkëtuar zogj dhe kafshë. Ata shpikën gjithashtu vegla të
 • ornitologët e quajnë miniatura e liqenit të Shkodrës i pasur me peshq dhe zogj uji, si dhe Fusha e Shtoji, tërheqje e veçantë në bregdetin Adriatik për gjahtarë