Back

ⓘ Mentorët. Mentoret ishin nje fis ilir Liburnian qe jetonte ne bregdetin Adriatik perpara te cilit kishte tre ishuj te quajtur Mentòrides te cilet ndoshta korres ..
                                               

Lista e fiseve antike ilire

Parthinet / Parthini / Perthenetai nenfis i taulanteve

                                               

Abisoye Ajayi-Akinfolarin

Abisoye Ajayi-Akinfolarin eshte avokate e sipermarresve sociale per gra dhe vajza nigeriane. Ajo eshte themeluese e Fondacionit Rinor "Pearls of Africa", nje organizate joqeveritare qe synon edukimin e vajzave te reja ne zonat e nen-sherbyera ne Nigeri me aftesi ne teknologji. Me 1 nentor 2018, Ajayi-Akinfolarin u emerua nje nga dhjete heronjte e CNN te vitit. Me vone, po ne ate muaj ajo u rendit si nje prej 100 grave te BBC-se.

                                     

ⓘ Mentorët

Mentoret ishin nje fis ilir Liburnian qe jetonte ne bregdetin Adriatik perpara te cilit kishte tre ishuj te quajtur Mentòrides te cilet ndoshta korrespondojne me Pago, Oser dhe Arbe. Mentoret jane nje fis antik ilir te cilet i permend gjeografi grek i shekullit VI p.e.s. Hekateu i Miletit e po ashtu edhe historiani grek i shekullit V p.e.s. Herodoti. Nderkaq vendin e tyre me emrin Mentoria e permendin edhe filozofi dhe mesuesi i madh i Greqise antike, Aristoteli e poashtu edhe gjeografi grek i shekullit IV p.e.s. Pseudo Skylaksi.