Back

ⓘ Thomas Pound ishte nje oficer i Marines Mbreterore ne Angli qe u kthye ne pirat dhe u aktivizua per pak kohe ne ujerat bregdetare te New England gjate vitit 168 ..
Thomas Pound
                                     

ⓘ Thomas Pound

Thomas Pound ishte nje oficer i Marines Mbreterore ne Angli qe u kthye ne pirat dhe u aktivizua per pak kohe ne ujerat bregdetare te New England gjate vitit 1689. I kapur dhe i denuar per pirateri, krimet e tij u falen dhe ai me vone u ribashkua ne Marinen Mbreterore.

                                     

1. Jeta e hershme

I lindur ne Angli, Pound u bashkua me Marinen Mbreterore dhe u ngrit per tu bere nje oficer ri dhe hartograf detar i vendosur ne portin kolonial te Boston, Massachusetts. Nje nga hartat e Pound eshte ruajtur ne Librarine e Kongresit, duke pershkruar vijen bregdetare te New England midis Cape Cod dhe "Cape Sables" ne ishullin Sable.

                                     

2. Pirate

Me 8 gusht 1689, Pound ishte ne bordin e nje anijeje te vogel ne pronesi te Thomas Hawkins, ne shoqerine me gjashte pasagjere te tjere kur ajo u ankorua nga ishulli Lovells dhe u hipi nga pese burra te tjere. Me paraprake, Pound dhe burrat e sapoardhur nga ishulli Lovells pastaj kapen anijen si te tyre. Hawkins u bashkua vullnetarisht me piratet; ai u emerua here pas here ne vendin e Pound ne ngjarjet pasuese.

Takimi i pare i Pound si pirat ishte jospektual. Duke lundruar pergjate Bregut te Masaçusets, ai hasi ne nje anije peshkimi, por nuk arriti te angazhohej. Ne vend te kesaj, Pound e transportoi anijen e tij se bashku dhe bleu nje furnizim me skumbri per tete pena. Duke u kthyer ne veri, Pound beri port ne Falmouth, Maine dhe plotesoi ekuipazhin e tij te vogel me ushtare qe kishin dezertuar nga garnizoni lokal. Pas kthimit ne det, Pound dhe njerezit e tij sulmuan pastaj anijet Good Speed jashte Cape Cod dhe Merrimack midis anijeve te tjera ne zonen e New England.

Nje anije njedirekeshe e armatosur, Mary, se shpejti u dergua nga guvernatori i Masazasit kunder Pound dhe ekuipazhit te tij. Me 4 tetor, Mary zbuloi dhe angazhoi anijen e Pound-it te ankoruar ne ishullin Naushon. Ne luftimet e renda Pound pesoi plage me arme zjarri dhe kapiteni i Mary, Samuel Pease, u vra. Te rrethuar nga njerezit e shumte, Pound dhe ekuipazhi i tij u dorezuan dhe u derguan perseri ne Boston per gjyq. Me 13 janar 1690, Pound dhe Hawkins u shpallen fajtore per veprime piraterie dhe u denuan me vdekje.

                                     

3. Shpengimi

Pound u vendos mbi nje anije detare te vendosur per ne Angli, ku denimi i tij do te kryhej. Sidoqofte, anija ishte ne mes te udhetimit kur u sulmua nga nje pronar francez. Pound u la i lire per te ndihmuar ne mbrojtje dhe luftoi me guxim ne emer te kapesve te tij. Me rekomandimin e kapitenit te anijes se tij, Pound mori nje zbritje te denimit me te mberritur ne Angli dhe u lirua nga burgu pas nje burgosjeje te shkurter. Hawkins ishte derguar perseri ne Angli ne te njejten anije, por ishte vrare ne aksionin kunder rrembyesit francez.

Grada detare e Pound u rikthye dhe atij me vone iu dha komanda e anijes se tij, karriera e tij e shkurter piraterike u harrua siç duket. Ai vdiq ne vitin 1703.

                                     
  • Napoleon Hill lindi më 26 tetor 1883 në Pound River, Wise County, Virginia - 8 nëntor 1970 në South Carolina ishte shkrimtar amerikan nga. Librat i
  • A Companion to the Cantos of Ezra Pound Volume 1, Carroll Franklin Terrell a b c Peter G. Bietenholz, Thomas Brian Deutscher, Contemporaries of Erasmus:
  • rekord të pamposhtur. Që nga 9 shtatori 2020, ai është 2 në renditjen pound - për - pound për meshkuj të UFC. Nurmagomedov është muslimani i parë që fiton një
  • sikel ishte fillimisht një njësi monedhe dhe një njësi e peshës, ashtu si Pound Britanik fillimisht ishte një njësi që shprehte një masë argjendi prej një