Back

ⓘ Policia Kufitare dhe Migracionit eshte nje ent i zbatimit te ligjit nen mbikeqyrjen e Policise se Shtetit Shqiptar. Eshte i ngarkuar te mbikeqyre dhe kontrolloj ..
Policia Kufitare dhe Migracionit
                                     

ⓘ Policia Kufitare dhe Migracionit

Policia Kufitare dhe Migracionit eshte nje ent i zbatimit te ligjit nen mbikeqyrjen e Policise se Shtetit Shqiptar. Eshte i ngarkuar te mbikeqyre dhe kontrolloje kalimin e mallrave dhe personave neper territorin e vendit. Policia Kufitare dhe Migracionit kryen masa zbatimi per te parandaluar kalimet e paligjshme kufitare te shtetasve te huaj dhe shtetasve te perfshire ne trafikun e paligjshem te mallrave. Bashkepunon me subjektet e tjera te policise se shtetit ne perpjekje per te lehtesuar nje menaxhim efikas dhe sigurt te kufijve.

                                     
  • parë disa lloje policish si p.sh.: Policia Bashkiake 1928 Policia Rurale 1929 Policia Kufitare 1930 Policia e Sigurimit Publik 1938 Roja Mbretërore