Back

ⓘ Teodor Laço lindi me 29 shtator te vitit 1936 ne fshatin Dardhe te Korçes, vdiq me 15 tetor te vitit 2016, eshte shkrimtar shqiptar. Studioi Agronomi ne Univers ..
                                               

Lista e shkrimtarëve shqiptarë: T

                                               

Dorina

                                               

Lista e personaliteteve shqiptare: T

                                               

Një vit i hidhur

                                               

Një natë shiu

                                               

Pushimet e kolonelit

                                     

ⓘ Teodor Laço

Teodor Laço lindi me 29 shtator te vitit 1936 ne fshatin Dardhe te Korçes, vdiq me 15 tetor te vitit 2016, eshte shkrimtar shqiptar. Studioi Agronomi ne Universitetin e Tiranes. Ka filluar te botoje qe prej viteve ’60. Eshte autor i shume romaneve, novelave, permbledhjeve me tregime, dramave, komedive, skenareve te filmave artistike dhe dokumentare. Disa prej librave te tij jane vleresuar me çmimet me te larta qe jepen ne Shqiperi, ndersa pjese te rendesishme te vepres se tij jane perkthyer e botuar edhe ne gjuhe te huaja. Pas viteve ’90 eshte angazhuar edhe ne jeten politike te vendit; per dymbedhjete vjet ka qene deputet ne parlamentin shqiptar, minister i Kultures ne vitet ’94-’97 dhe ka perfaqesuar shtetin shqiptar si ambasador ne Fedaraten Ruse. Vdiq me 15 tetor 2016.

                                     

1. Tituj te veprave

 • Nje dritare ne Kremlin
 • Gropas 67 2014
 • Toke e ashper 1987
 • Nje nuse per Stasin 1970
 • Era e tokes 1965
 • Pushimet e kolonelit 1990
 • Vrasja e buzeqeshjes
 • Mjegull 2009
 • Shi ne plazh
 • Te gjithe lumenjte rrjedhin 1987
 • Korbat mbi mermer 1981
 • Nje nate shiu - 1969
 • Shtepia ne rrugice 1968