Back

ⓘ Veshje kombëtare bullgare. Deshmite me te vjetra te rrobave kombetare bullgare jane para 3500 vitesh. Garat kombetare te Bullgarise shfaqen nga Rilindja Kombeta ..
Veshje kombëtare bullgare
                                     

ⓘ Veshje kombëtare bullgare

Deshmite me te vjetra te rrobave kombetare bullgare jane para 3500 vitesh. Garat kombetare te Bullgarise shfaqen nga Rilindja Kombetare Bullgare deri ne mesin e shekullit te 20-te. Veshja e grave perbehet nga: pinafore, funde, kopset, perparese, bizhuteri bullgare dhe te tjera. Veshja e burrave perbehet nga: thelpka te plota, brez, jelek, kemishe etj. Gjate Rilindjes Kombetare Bullgare, bullgaret prodhuan vete rrobat kombetare Bullgare.

                                     
  • qendër në Prishtinë. Midis viteve 1912 - 1923, kohë e pushtimeve serbe, bullgare dhe austro - hungareze formohet një nënprefekturë ku përshihej edhe Opoja
  • Ballkan në periudhën e vonë osmane. Rilindja Kombëtare Shqiptare 1830 - 1881 Rilindja Kombëtare Bullgare dhe Zgjimi Kombëtar i Bullgarisë Shekulli 18 - 19
  • Shtrezmir Strezimir dhe Zavojskë Zavojsko u dogjën nga forcat serbe dhe bullgare ndërmjet viteve 1912 - 1916. Rajoni Reka e Epërme është e vetmja zonë në