Back

ⓘ Aksioni Humanist Polak. Aksioni Humanitar Polak eshte nje organizate joqeveritare polake qe vepron ne Poloni dhe vende te tjera. Misioni i saj eshte ta beje bot ..
                                     

ⓘ Aksioni Humanist Polak

Aksioni Humanitar Polak eshte nje organizate joqeveritare polake qe vepron ne Poloni dhe vende te tjera.

Misioni i saj eshte "ta beje boten nje vend me te mire permes lehtesimit te vuajtjeve njerezore dhe promovimit te vlerave humanitare".

Aksioni Humanitar Polak PAH ndihmon njerezit ne situata krize te behen vete-besues dhe te rimarrin pergjegjesine per te ardhmen e tyre sa me shpejt te jete e mundur. Ne te njejten kohe, PAH perqendron perpjekjet e saj ne shoqerine polake, me synimin per te formuar qendrime humanitare dhe per te krijuar nje kulture moderne te ndihmave. Parimi udhezues i PAH eshte te veproje me efikasitet ne respektimin e dinjitetit njerezor. Parimi i PAH, i zbatuar qe ne momentin e themelimit, eshte te siguroje ndihme pa marre parasysh kombesine, racen, fene ose partine e konfliktit.

                                     

1. Bordi Menaxhues i PAH

  • Włodzimierz Sarna.
  • Aleksandra Rezunow.
  • Grzegorz Gruca.
  • Janina Ochojska-Okońska - presidente e Aksionit Humanitar Polak nga themelimi i saj.
  • Małgorzata Jasiczek-Gebert.
                                     

2. Historia dhe Karakteristikat e Aktivitetit te PAH

Aksioni Humanitar Polak u krijua ne 26 Dhjetor 1992, fillimisht si Fondacioni EquiLibre, dhe nga Dhjetori 1994 me emrin e tij te tanishem. Ne 1992, Janina Ochojska filloi te organizoje karvane me dhurime per banoret e Sarajeves. Ishte nisma e pare e ketij lloji, e cila siguroi nje mundesi per shoqerine polake te siguroje ndihme per njerezit qe vuajne si rezultat i luftes, e cila po zhvillohej jo larg nga vendi i tyre. Aktiviteti i PAH sherbeu si nje faktor mobilizues per njerezit me prejardhje te ndryshme shoqerore. Ata ishin te vendosur per te ndihmuar dhe per te treguar solidaritetin e tyre me njerezit ne nevoje. Fale angazhimit te tyre, PAH ishte ne gjendje te organizoje nje seri aksionesh spontane ndihmuese, te cilat perqendroheshin kryesisht ne ndihma te menjehershme, duke derguar karvane me donacione per te permbushur nevojat themelore - ushqim, ilaç, pajisje rehabilitimi dhe nevoja te tjera te domosdoshme per te mbijetuar ne situaten e luftes apo katastrofa natyrore.

                                     
  • dhe vlerat e realitetit të krishter, i jep përparësi këtij vizioni të ri humanist përkrahë trashendencës fetare. Kështu, vizionit statik të universit mbizotërues