Back

ⓘ Dark ueb-i eshte permbajtja e World Wide Web qe ekziston ne darknete, rrjete te mbivendosur qe shfrytezojne Internetin, por kerkojne programe specifike, konfigu ..
                                     

ⓘ Dark ueb-i

Dark ueb-i eshte permbajtja e World Wide Web qe ekziston ne darknete, rrjete te mbivendosur qe shfrytezojne Internetin, por kerkojne programe specifike, konfigurime ose autorizim per te hyre. Dark ueb-i formon nje pjese te vogel te deep web-it, pjese e Uebit qe nuk indeksohet nga motoret e kerkimit ne internet, megjithese ndonjehere termi deep web perdoret gabimisht per tiu referuar posaçerisht dark web-it.

Darknet-et te cilat perbejne dark web-in perfshijne rrjete te vogla, friend-to-friend peer-to-peer, si dhe rrjete te medha, me popullaritet te tilla si Tor, FREENET, I2P, dhe Riffle te perdorura nga organizata publike dhe individe. Perdoruesit e dark ueb-it i referohen web-it te rregullt si Clearnet per shkak te natyres se tij te painkriptuar. Dark ueb-iTor ose onionland perdor tekniken e anonimizimit te trafikut te rrugetimit me shtresa me prapashtesen e top level domain onion.