Back

ⓘ Ora e Tokës. Ora e Tokes eshte nje levizje ne te gjithe boten e organizuar nga Fondi Boteror per Natyren. Ngjarja zhvillohet çdo vit duke inkurajuar individet, ..
                                     

ⓘ Ora e Tokës

Ora e Tokes eshte nje levizje ne te gjithe boten e organizuar nga Fondi Boteror per Natyren. Ngjarja zhvillohet çdo vit duke inkurajuar individet, komunitetet dhe bizneset te fikin dritat elektrike jo thelbesore, per nje ore, nga 8:30 deri ne 9:30 pasneser. ne nje dite specifike drejt fundit te Marsit, si nje simbol i perkushtimit ndaj planetit. Ajo u fillua si nje ngjarje pa drite ne Sidnej, Australi, ne vitin 2007. Qe atehere, ajo eshte rritur per te perfshire me shume se 7.000 qytete dhe qytete ne te gjithe 187 vende dhe territore per te rritur ndergjegjesimin per konsumin e energjise dhe efektet ne mjedis.

Ndonjehere, ne vitet kur e Shtuna e Shenjte bie te Shtunen e fundit te Marsit, Ora e Tokes zhvendoset nje jave me pare sesa data e saj e zakonshme.

                                     
  • përballet bota. Toka Natyra Mjedisi Toka nënë Ora e Tokës Ndotja e ajrit Dita botërore e ujërave Dita Ndërkombëtare e Pyjeve Here s Why the U.S. and China
  • e kërkuar për prishjen e bishtajave të cigareve ndryshojnë, duke filluar nga pesë vjet në 400 vjet për degradim të plotë. Natyra Ndotja Ora e Tokës Dita
  • Louis Alexandre Berthier e largoi Ppën Puis VI nga fuqia. 1835 - U shkatërrua qyteti Concepción në Kili nga dridhja e tokës 1864 - Beteja në Olustee
  • është njësi matëse e kohës. Sekonda është e një e gjashtëdhjeta pjesë e minutit. Një orë e plotë ka saktësisht 3600 sekonda. Ora aktualisht është 11: 34
  • e theksuara u kualifikuan për në finale. Gjysmëfinalja e dytë u zhvillua më 16 maj 2019 në ora 22: 00 IDT 21: 00 CEST Tetëmbëdhjetë vende morën pjesë
  • Minuta është një njësi e matëse e kohës. Minuta është një e gjashtëdhjeta pjesë e orës. Ora aktualisht është 12: 08 UTC kurse në Shqipëri 14: 08 Kalendari
  • e pushtetit popullor me 4 vjet. Ridënohet disa herë dhe në fund del nga burgu ne Sarandë. Në vitin 1991 Frederiku u bë kryeredaktori i gazetës Ora
  • e përcaktuar. Shiko edhe: Formati i datave, e cila është forma me të cilën fiksohet me shkrim një ditë kalendarike. Data sot është 17 mars 2021, Ora aktualisht
  • mbulon 8, 6 të tërë sipërfaqes së tokës është 4, 5 herë më e madhe se Evropa dhe përbën 60 të popullatës botërore. Kufijtë e Azisë janë tokësorë dhe detarë