Back

ⓘ Bo Xilai. Bo Xilai, eshte nje ish-politikan kinez dhe i denuar si kriminel. Ai erdhi ne pah gjate kohes se tij si Kryetar i Komunes se Dalian dhe pastaj guvern ..
Bo Xilai
                                     

ⓘ Bo Xilai

Bo Xilai, eshte nje ish-politikan kinez dhe i denuar si kriminel. Ai erdhi ne pah gjate kohes se tij si Kryetar i Komunes se Dalian dhe pastaj guvernatori i Liaoning. Nga viti 2004 deri ne nentor 2007, ai sherbeu si Minister i Tregtise. Midis 2007 dhe 2012, ai sherbeu si anetar i Byrose Politike dhe Sekretare e Partise Komuniste e Çongqing, nje bashki kryesore e brendshme.

                                     
  • garantuese si dhe punëve të tjera përkatëse. Ministri aktual i tregtisë është Bo Xilai Komisioni Ushtarak i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Kinës