Back

ⓘ Wikipedia:Unë Redaktoj Wikipedia-n 2020. Une Redaktoj Wikipedia-n eshte fushate online e redaktimit masiv pa teme te caktuar, qe do te zhvillohet pergjate periu ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Unë Redaktoj Wikipedia-n 2020

Une Redaktoj Wikipedia-n eshte fushate online e redaktimit masiv pa teme te caktuar, qe do te zhvillohet pergjate periudhes 12 prill - 12 maj. Fushata ka karakter garues mes Wikipedianeve te rinj, te cilet do te vleresohen dhe mirenjohen per kontributet e tyre ne kuader te saj.

Grupi i Perdoruesve Wikimedianet e Gjuhes Shqipe ju fton te beheni pjese e fushates" Une Redaktoj Wikipedia-n” e cila eshte e hapur per te gjithe te interesuarit qe deshirojne te shtojne, permiresojne dhe zgjerojne permbajten e artikujve ne Wikipedia shqip.

Enciklopedia me e madhe online mund te redaktohet nga te gjithe, andaj ne keto kohe kur te gjithe jemi online me shume se kurre - behuni pjese e komunitetit te Wikipedianeve shqipfoles dhe ndihmoni permiresimin e artikujve per temat qe ju interesojne.

Kontributet e juaja per" Une Redaktoj Wikipedia-n” mund t’i beni ne forma te ndryshme:

 • Te perktheni artikuj nga Wikipedia-t ne gjuhe te tjera duke perdorur vegezen e perkthimit
 • Te ilustroni artikuj,
 • Te krijoni artikuj te ri ne perputhshmeri me rregullat dhe parimet e Wikipedia-s;
 • Te permiresoni artikuj ekzistues ;
 • Te zgjeroni artikujt e shkurter artikujt cung;
                                     

1. Rregullat per pjesemarrje

 • Para kesaj gare pjesemarresit duhet te mos kene krijuar me shume se 2 artikuj ne Wikipedia.
 • Redaktoret me shume pike do te mirenjohen per kontributin e tyre.
 • Te gjithe pjesemarresit duhet te kene llogari ne Wikipedia. Per te hapur llogari kliko ketu.
 • Redaktoni artikullin qe keni perzgjedhur ne njeren nga menyrat e permendura me lart.
 • Regjistrohu ne linkun ketu per t’u bere pjese e fushates.
                                     

2. Vleresimet

 • Çdo shtim i referimeve do te vleresohet me 10 pike.
 • Çdo redaktim ne tekst do te vleresohet me 5 pike.
 • Çdo ilustrim i artikullit do te vleresohet me 5 pike.
 • Çdo faqe e krijuar do te vleresohet me 20 pike.
 • Per çdo 500 fjale te shtuara ne nje artikull do te keni bonus 15 pike.
                                     
 • Shqiptare - 2010 - Peresonalitet i Shquar i Labërisë - 2016 - Titullin Ambasador i Paqes 2018. - Qytetar Nderi i Tepelenës - 2019 - Nderi i Shoqatës Përmeti - 2020
 • Wikimedianët e Gjuhës Shqipe sapo ka filluar fushatën online Unë Redaktoj Wikipedia - n me synim redaktimin e përmirësimin e artikujve me tema të ndyshme