Back

ⓘ Sabina Jeschke eshte profesoreshe e Universitetit Gjerman per shkencat e informacionit ne inxhinierine mekanike ne Universitetin RWTH Aachen. Qe nga 10 nentori ..
Sabina Jeschke
                                     

ⓘ Sabina Jeschke

Sabina Jeschke eshte profesoreshe e Universitetit Gjerman per shkencat e informacionit ne inxhinierine mekanike ne Universitetin RWTH Aachen. Qe nga 10 nentori 2017, ajo u emerua anetare e bordit drejtues te Deutschen Bahn AG per dixhitalizim dhe teknologjine. Ajo eshte gjithashtu drejtoreshe e Laboratorit Kibernetika IMA / ZLW & IfU. Gjate semestrit veror te 2017, ajo eshte ne pushim te shtunen per te zhvilluar hulumtimin e saj ne fushen e ndergjegjes artificiale, dhe eshte e perfshire ne ndertimin e nje qendre mendimi "Inteligjences Artificiale te Forte" ne Korporaten Volvo Car ne Göteborg. Qe nga maji 2015, Jeschke eshte anetare e bordit mbikeqyres te Körber AG, qe nga prilli 2012 kryetare e bordit te VDI Aachen.

                                     

1. Jeta dhe puna

Jeschke studioi fizike dhe shkenca kompjuterike ne Technische Universität Berlin, Gjermani. Ajo perfundoi projektin e saj te kerkimit studentor gjate nje qendrimi kerkimor ne NASA Ames Center Moffett Field, Kalifornia, SHBA nen drejtimin e William Bill Borucki. Gjate studimeve te doktoratures ajo punoi si studiuese shkencore ne Institutin per Matematik ne Technische Universität Berlin dhe si asistente profesore / instruktore ne Institutin e Teknologjise Gjeorgji ne Atlant, SH.B.A.

Ne vitin 2004 ajo mori graden e doktorates Dr. rer. Nat. me nderime. Pas dy vjetesh, Sabina Jeschke u be profesore re per Median Re New Media ne Matematike dhe Shkencat e Natyres ne Technische Universität Berlin. Qe nga viti 2007 ajo mbajti nje rang profesoreje te plote ne Institutin e Teknologjive te Sherbimit Informatik ITSI dhe njekohesisht u be drejtore e Sherbimeve Qendrore te Teknologjise se Informacionit IT-Center RUS ne Universitetin e Stuttgartit, Gjermani. Per me teper, ajo ishte nje profesore vizituese dhe drejtuese e ish-Qendres per Multimedia ne Mesimdhenie dhe Kerkim MuLF tani innoCampus ne Technische Universität Berlin. Ne vitin 2009 ajo ndoqi kerkesen e RWTH University Aachen dhe u be profesore dhe drejtore e Institutit Cluster IMA / ZLW & IfU ne Fakultetin e Inxhinierise Mekanike. Deri ne vitin 2010, ajo gjithashtu funksionoi si nje profesore vizituese me drejtim shkencor te projekteve kerkimore ne Institutin per Teknike Optike ITO te Universitetit te Stuttgartit, Gjermani. Nga tetori 2011 deri ne shtator 2016, ajo ishte zv / dekane e Fakultetit te Inxhinierise Mekanike ne Universitetin RWTH Aachen.

Disa nga fushat kryesore te kerkimit / studimit te saj jane robotika dhe teknologjia e automatizimit robotike heterogjene dhe bashkepunuese, sherbime ne internet ne robotike, trafiku dhe levizshmeria, Internet i Gjerave Internet of Things dhe sistemet kibernetike industria 4.0, sherbime semantike ne internet, Inteligjenca artificiale, nderveprimi njeri-makine laboratore virtual dhe distant, laboratore inteligjente trajnimi, studime per inovacione

17/5000

fushat e inovacionit, monitorimi i prirjeve dhe menaxhimi i informacionit teknologjite integruese per sherbimet e informacionit, te mesuarit inovativ dhe konceptet e mesimdhenies.

Ajo eshte anetare dhe eksperte ne komitete dhe komisione te shumta, nder te tjera Anetare e Larte e Institutit te Inxhiniereve Elektrike dhe Elektronike IEEE qe nga viti 2011 dhe anetare e Komitetit te Programit "Robotike dhe Automatizim" te Qendres Gjermane te Hapesires Ajrore DLR qe nga viti 2017. Ne korrik 2014, ajo u nderua nga Shoqeria Gjermane e Shkencave Kompjuterike GI me njohjen e mendjeve dixhitale te Gjermanise. Per kontributin e saj ne nje arsim inxhinierik modern, asaj iu dha Zinxhiri i Arte i Nikola Tesles i Shoqates Nderkombetare per Pedagogji Inxhinierike IGIP ne Shtator 2015. Se bashku me ekipin e Carologistics te RWTH University Aachen dhe Universitetin e Shkencave te Aplikuara te Aachen ajo fitoi titullin e Kampionatit Boteror ne RoboCup Logistics League 2014, 2015 dhe 2016 per tre vjet me radhe. Jeschke drejton Laboratorin Kibernetikes te IMA / ZLW & IfU qe nga nentori 2017. Ajo ka sherbyer si anetare e bordit mbikeqyres te Körber AG qe nga maji 2015 dhe anetare e bordit ekzekutiv te VDI - Shoqata e Inxhiniereve Gjermane qe nga Prilli 2012. Jeschke mori nje sabatik gjate semestrit veror 2017 per tu perqendruar ne kerkimet e saj ne vetedijen artificiale / makinerish dhe ishte perfshire ne krijimin e Qendres se Inteligjences Artificiale te Forte ne Volvo ne Gothenburg, Suedi. Dr. Jeschke konsiderohet nje folese e shkelqyeshme publike dhe eshte e rrjedhshme ne gjermanisht, anglisht dhe suedisht.

                                     

2. Deutsche Bahn

Jeschke u emerua ne Bordin e Menaxhimit te Deutsche Bahn me 10 nentor 2017, hyri ne fuqi ne mes te nentorit te atij viti. Ne bord, ajo eshte pergjegjese per dixhitalizimin dhe teknologjine. Kontrata e saj, e cila fillimisht ishte per tre vjet, u zgjat nga Bordi Mbikeqyres ne 11 Dhjetor 2019, per pese vjet deri ne fund te 2025. Qe nga fillimi i vitit 2020, ajo do te jete gjithashtu pergjegjese per mirembajtjen e automjeteve te renda.

                                     

3. Librat

 • Jeschke, Sabina, red. 2011. Intelligent Robotics and Applications Part I and II. Springer-Verlag. ;
 • Jeschke, Sabina, red. 2016. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2015/2016. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-42620-4. Jeschke, Sabina, red. 2016. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2015/2016. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-42620-4. Jeschke, Sabina, red. 2016. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2015/2016. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-42620-4.
 • Jeschke, Sabina, red. 2014. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2013/2014. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-08816-7. Jeschke, Sabina, red. 2014. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2013/2014. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-08816-7. Jeschke, Sabina, red. 2014. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering 2013/2014. Springer-Verlag. ISBN 978-3-319-08816-7.
 • Jeschke, Sabina, red. 2014. Exploring Virtuality – Virtualität im interdisziplinären Diskurs. Springer Spektrum. ISBN 978-3-658-03885-4. Jeschke, Sabina, red. 2014. Exploring Virtuality – Virtualität im interdisziplinären Diskurs. Springer Spektrum. ISBN 978-3-658-03885-4. Jeschke, Sabina, red. 2014. Exploring Virtuality – Virtualität im interdisziplinären Diskurs. Springer Spektrum. ISBN 978-3-658-03885-4.
 • Jeschke, Sabina, red. 2015. Exploring demographics -- Transdisziplinäre Perspektiven zur Innovationsfähigkeit im demografischen Wandel. Springer Fachmedien Wiesbaden. doi:10.1007/978-3-658-08791-3. ISBN 978-3-658-08790-6. Jeschke, Sabina, red. 2015. Exploring demographics -- Transdisziplinäre Perspektiven zur Innovationsfähigkeit im demografischen Wandel. Springer Fachmedien Wiesbaden. doi:10.1007/978-3-658-08791-3. ISBN 978-3-658-08790-6. Jeschke, Sabina, red. 2015. Exploring demographics -- Transdisziplinäre Perspektiven zur Innovationsfähigkeit im demografischen Wandel. Springer Fachmedien Wiesbaden. doi:10.1007/978-3-658-08791-3. ISBN 978-3-658-08790-6.
 • Jeschke, Sabina, red. 2016. Industrial Internet of Things - Cybermanufacturing Systems. Springer Series in Wireless Technology. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-319-42559-7. ISBN 978-3-319-42558-0. Jeschke, Sabina, red. 2016. Industrial Internet of Things - Cybermanufacturing Systems. Springer Series in Wireless Technology. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-319-42559-7. ISBN 978-3-319-42558-0. Jeschke, Sabina, red. 2016. Industrial Internet of Things - Cybermanufacturing Systems. Springer Series in Wireless Technology. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-319-42559-7. ISBN 978-3-319-42558-0.
 • Song, Houbing, red. 2016. Cyber-Physical Systems - Foundations, Principles and Applications. Springer-Verlag. ISBN 9780128038017. Song, Houbing, red. 2016. Cyber-Physical Systems - Foundations, Principles and Applications. Springer-Verlag. ISBN 9780128038017. Song, Houbing, red. 2016. Cyber-Physical Systems - Foundations, Principles and Applications. Springer-Verlag. ISBN 9780128038017.
 • Jeschke, Sabina, red. 2012. Prethinking Work - Insights on the Future of Work 2011/2012. LIT. ISBN 978-3-643-90240-5. Jeschke, Sabina, red. 2012. Prethinking Work - Insights on the Future of Work 2011/2012. LIT. ISBN 978-3-643-90240-5. Jeschke, Sabina, red. 2012. Prethinking Work - Insights on the Future of Work 2011/2012. LIT. ISBN 978-3-643-90240-5.
 • Jeschke, Sabina, red. 2011. Enabling Innovation. Innovative Capability - German and International Views. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-642-24503-9. ISBN 978-3-642-24503-9. Jeschke, Sabina, red. 2011. Enabling Innovation. Innovative Capability - German and International Views. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-642-24503-9. ISBN 978-3-642-24503-9. Jeschke, Sabina, red. 2011. Enabling Innovation. Innovative Capability - German and International Views. Springer-Verlag. doi:10.1007/978-3-642-24503-9. ISBN 978-3-642-24503-9.


                                     

4. Lidhjet e jashtme

 • Profili i perdoruesit te Sabina Jeschke ne LinkedIn
 • Bordi i menaxhimit te VDI Aachen ne faqen e internetit te VDI
 • Literature nga dhe pert Sabina Jeschke
 • Profili i Sabina Jeschke ne faqen e internetit te RWTH Aachen University
 • Profili i Sabina Jeschke Deutsche Bahn AG