Back

ⓘ Stephanie Wehner. Stephanie Dorothea Christine Wehner eshte nje fizikante gjermane dhe shkencetare e kompjuterave. Ajo eshte Udherrefyesja-Lider e Quantum Inter ..
                                     

ⓘ Stephanie Wehner

Stephanie Dorothea Christine Wehner eshte nje fizikante gjermane dhe shkencetare e kompjuterave.

Ajo eshte Udherrefyesja-Lider e Quantum Interned dhe Networked Computing e iniciuar ne QuTech, Universiteti i Teknologjise ne Delf,HollandeDelf University of Technology. Ajo eshte gjithashtu e njohur per prezantimin e modelit te Noisy-Storage ne kriptografine kuantike. Studimi i Wehner fokusohet me shume ne kriptografine kuantike dhe ne komunikimet kuantike.

Wehner, se bashku me Jonathan Opprnheim, zbuluan se sasia e jo-lokalizimit ne mekaniken kuantike eshte e limituar nga parimi i paqendrueshmerise/pasigurise.

                                     

1. Edukimi dhe jeta e hershme

Ajo studioi ne Universitetin e Amsterdamit University of Amsterdam dhe mori doktoraturen ne CWI. Pas kesaj, ajo u transferua ne Caltech dhe vazhdoi kerkimet postdoktorale nen mbikqyrjen John Preskill)

Wehner u perfshi ne sigurine e kompjuterave, per shembull roorkitsRootKit eshte nje program, skript ose nje mjet-software qe lejon qasje ne rrjetin apo kompjuterin tuaj, dhe me pas punoi si nje haker. profesioniste.

                                     

2. Hulumtimet

Nga viti 2010 deri ne vitin 2014, Wehner ishte nje asistente profesor dhe me vone nje kolege profesor tek departamenti i shkencave kompjuterike ne Universitetin Kombetar te Singaporit dhe nje invenstigatore kryesor ne Qendren e teknologjise kuantikeCenter for Quantum Technologies. Ne vitin 2014, ajo filloi si profesore ortake ne QuTech, Universiteti i Teknologjise ne Delft dhe qe nga viti 2016 ajo eshte si nje Antoni van Leeuwenhoek ne Delft University of Technology.

                                     

3. Konferenca QCRYPT

Ne vitin 2011, Wehner dhe te tjeret themeluan serine e konferencave QCRYPT Konferenca e fundit u organizua ne Qendren Nderkombetare te Konferencave ne Shanghai, Shanghai.

                                     

4. Aleanca kuantike ne internet

Stephanie Wehner eshte koordinatorja e Aleances Kuantike ne Internet te ciles ju dha ne tetor te vitit 2018, 10 milion euro nga Komisioni Evropian. Duke komentuar çmimin, Wehner tha: "Ky donacion na lejon te shpejtojme ne menyre qe ta mbajme Evropen ne frontin e kesaj fushe mahnitese te kerkimit dhe zhvillimit te teknologjise".

                                     

5. Publikimet

Botimet e saj perfshijne:

  • Hensen, Bas, et al. "Loophole-free Bell shkelje e pabarazise duke perdorur rrotullime elektronike te ndara me 1.3 kilometra." Nature526.7575 2015: 682.
  • Oppenheim, Jonathan dhe Stephanie Wehner. "Parimi i pasigurise percakton jo-loklaitetin e mekanikes kuantike."Science330.6007 2010: 1072–1074.