Back

ⓘ Arsimi në Bosnje dhe Hercegovinë. Arsimi ne Bosnje dhe Hercegovine ka nje histori te gjate, institucioni i pare i arsimit te larte qe eshte themeluar ne kete ve ..
Arsimi në Bosnje dhe Hercegovinë
                                     

ⓘ Arsimi në Bosnje dhe Hercegovinë

Arsimi ne Bosnje dhe Hercegovine ka nje histori te gjate, institucioni i pare i arsimit te larte qe eshte themeluar ne kete vend ka qene nje shkolle e filozofise Sufi nga Gazi Husrev-begu ne vitin 1531. Ne vitin 1887, nen kontrollin de facto te Perandorise Austro-Hungareze, nje Shkolle Juridike e Sheriatit filloi nje program pese-vjeçar. Ne vitet 1940 Universiteti i Sarajeves u be institucioni i pare laik i arsimit te larte. Ne vitet 1950 filluan edhe studimet pasuniversitare. Ndonese i demtuar rende gjate luftes se fundit, u rivendos partneriteti me shume se 40 universitete te tjera. Ekzistojne institucione te ndryshme te arsimit te larte, duke perfshire: Universitetin e Banja Llukes, Universitetin e Mostarit, Universitetin e Tuzles, Universitetin e Zenices, Universitetin e Sarajeves Lindore, Universitetin "Džemal Bijedić" te Mostarit, Universitetin e Bihać, Universitetin Amerikan ne Bosnje dhe Hercegovine dhe Akademia e Shkencave dhe Arteve te Bosnjes dhe Hercegovines, e cila konsiderohet si njera nga akademite me prestigjioze te arteve krijuese ne rajon.

                                     
  • Islam Arsimi në Bosnje dhe Hercegovinë Edukimi dhe arsimi në Perandorinë Osmane Arsimi alternativ Arsimi fillor Arsimi filozofik Arsimi formal Arsimi i detyrueshëm
  • Arsimi në Maqedoninë e Veriut Arsimi në Greqinë e lashtë Arsimi në Bosnje dhe Hercegovinë Arsimi në Arabinë Saudite Thëngjilli, Petrika 1997 Historia e
  • dhe qendër administrative e komunës në Bosnje dhe Hercegovinë Është qendër e kantonit të Una - Sanës. Ndodhet në pjesën veriperëndimore të Bosnjës dhe
  • cili ndodhet në qytetin Tuzlla, në Bosnje dhe Hercegovinë Universiteti u themelua në vitin 1958 ndërsa u kompletua në vitin 1976, dhe sot është një
  • njërën nga klubet më të vjetra të formuara në Bosnje dhe Hercegovinë Klubi Futbollistik Rudar u formua në vitin 1924. Qyteti është gjithashtu i famshëm
  • Zëvendës - Kryetar Rektori Faruk Čaklovica Universiteti i Sarajevës Bosnje dhe Hercegovinë Anëtar Rektori Dhori Kule nga Universiteti i Tiranës Shqipëri
  • gjetje arkeologjike. Në zhvillimin e ilirologjisë në Bosnje dhe Hercegovinë kanë dhënë kontribut: prof.dr. Alojz Benac 1914 - 1992 dhe prof.dr. Borivoj Coviç
  • shkallë më të ulët. Në Kosovë, Maqedoni, Mal tëZi, Bosnje dhe Hercegovinë Kroaci, Slloveni, Serbi dhe Vojvodinë, para zbatimit të Procesit të Bolonjës, magjistër
  • boshnjak u kthye në pyetje serioze. Pas kthimit në Bosnjë dhe Hercegovinë ai u vendos në Sarajevë ku shërbeu si mësues i gjuhës arabe. Në shtator 1903