Back

ⓘ Lista e emrave katolikë. Prejardhja Emrat katolike kryesisht vijne nga shtetet Evropiane, ku pjesa dominuese e popullsise i takon besimit Katolik. Disa nga keto ..
                                     

ⓘ Lista e emrave katolikë

Prejardhja

Emrat katolike kryesisht vijne nga shtetet Evropiane, ku pjesa dominuese e popullsise i takon besimit Katolik. Disa nga keto shtete jan: Italia, Spanja, Gjermania, pastaj kemi Angline, Ameriken Veriore, Francen etj.

Te shqiptaret shumica e popullates i takon besimit mysliman, prandaj nuk gjindet nje numer i madh i popullsis me keta emra, por me se shumti gjinden ne pjesen Veriore te Shqiperise, ose ne pergjithesi, pjesen veriore ku jetojne shqiptaret.

Duhet bere e diture, se keta emra gjindeshin tek shqiptaret nga lashtesia, mesjeta dhe nga kohe shum te vjetra, per shkake se para kolonizimit turk te shqipetaret, +95 perqinde e popullsis i takonin besimit katolike.

                                     

1. Disa emra katolike

Nikolle, Pashke, Gjergje, Adrian, Alban, Albert, Alkesander, Aleks, Mark, Majkell, Paulin etj. Qe kryesisht kane prejardhje te shejterave ne fene katolike.

                                     
  • dhe torturohen çdo ditë intelektualë, katolikë tregtarë, civilë të pafajshëm. Shkatërrohet plotësisht ekonomia e vendit. Në qershor 1915 Esat Pasha me
  • fshatra me 293 shtëpi dhe 1998 banorë, nga këta 1108 ishin katolikë Ne vitet e mëvonshme popullsia e Shkrelit pëson këto ndryshime: Në vitin l95l sipas fshatrave
  • autoritetin e Dioqezës së Laknaut, me qendër në Allahabad, pjesë e Kishës Anglikane dhe Protestante të Indisë Veriore, Ndërsa ata katolikë janë të organizuar
  • papara. Do të përqendrohemi tek studimi mbi toponomastikën e Steblevës, pra për shpjegimet e emrave të vendeve të këtij fshati të madh me rëndësi strategjike
  • E diela është një ditë e veçantë për të Krishtlindjet, Pashkët dhe të Premten e Mirë. Dioqeza Katolike Romane e Varanasit Varanasi ka 18, 390 katolikë