Back

ⓘ Muzeu i Qytetit të Shkupit. Muzeu i Qytetit te Shkupit eshte nje institucion kulturor i cili ndodhet ne Shkup, Maqedoni Veriore. Muzeu eshte themeluar ne vitin ..
Muzeu i Qytetit të Shkupit
                                     

ⓘ Muzeu i Qytetit të Shkupit

Muzeu i Qytetit te Shkupit eshte nje institucion kulturor i cili ndodhet ne Shkup, Maqedoni Veriore. Muzeu eshte themeluar ne vitin 1949, ndodhet ne ndertesen e ish Stacionit Hekurudhor qe u shkaterrua pjeserisht ne termetin e vitit 1963. Muzeu eshte shtepia e ekspozitave te perhershme qe perfaqesojne historine e Shkupit, nga vendbanimet e para te regjistruara rreth 3000 p.e.s.

                                     
  • Simboli i tërmetit: Stacioni i vjetër hekurudhor në Shkup. Ora ndaloi në 5.17 në 26 korrik 1963. Sot ndërtesa përdoret nga Muzeu i Qytetit të Shkupit Muzej
  • arkeologjik të Rrugës së Shtipit Statuja është e gjatë 9 cm, e gjerë 4 cm dhe ndodhet në Muzeun e qytetit të Shkupit Tetova Evropa e Maqedonisë Muzeu i Qytetit
  • princat e Pollogut ishte varrosur aty. Tetova Menada e Tetovës Muzeu i Qytetit të Shkupit Vrapuesja e Prizrenit figurinë Коцо, Димче. 1996 Археолошка
  • kulturore. Stacioni i vjeter Hekurudhor në qendër u dëmtua gjatë tërmetit të vitit 1963, viteve te 70 - ta u vendos muzeu i qyteti të Shkupit Sheshi Skënderbe
  • i Shkupit maqedonisht : Zoološka Gradina Skopje - Зоолошка градина Скопје është një kopsht zoologjik me 12 hectare 30 acre në Parkun e Qytetit Gradski
  • një lloj ekspozite familjare, një lloj muzeu unik që ka funksionuar deri më 1912. Një pjesë e vjetër e qytetit me Bezistanin, Xhaminë e Llokaqit shek
  • të rinj. Iliria Dardania Arkeologjia Muzeu i Kosovës Arkeologjia e Ferizajt Muzeu i Qytetit të Shkupit Muzeu Etnologjik, Prishtinë Muzeu i Qytetit të
  • ka qenë qytetar i pasur i Prishtinës dhe guvernator i Shkupit në vitin 1842. Sipas mbishkrimeve që gjenden brenda xhamisë, ndërtimi i saj përfundoi në