Back

ⓘ Nikaragua ka shtrirje te gjere ne Ameriken qendrore. Kufizohet me Hondurasin, dhe Kosta Riken. Laget nga deti i Karaibeve oqeani Atlantik dhe ne perendim nga Oq ..
                                               

Flamuri i Nikaraguas

Flamuri i Nikaraguas u adoptuan me 27 gusht, 1971. Ai bazohet ne flamurin e flamurin e Shteteve te Bashkuara te Amerikes Qendrore dhe ishte inspiruar nga Flamuri i Argjentines

                                               

Hondurasi

Honduras ne spanjisht, República de Honduras eshte republike demokratike ne Ameriken qendrore. Dikur njihej si Hondurasi i Spanjes per dallim nga British Honduras tani Belize. Vendi kufizohet ne perendim nga Guatemala, ne jugperendim nga Salvadori, ne juglindje nga Nikaragua, ne jug nga Oqeani Paqesor ne Gjirin e Fonsekes, dhe ne veri nga Gjiri i Hondurasit, ne Deti Karaibe. Hondurasi ka nje siperfaqe prej 110.000 km² dhe nje popullsi prej pothuajse 7.500.000. Kryeqytet eshte Tegusigalpa.

                                               

Flamuri i Martinikës

                                               

Flamuri i Ishujve Cayman

                                               

Bristol

Bristol eshte nje qytet ne jugperendim te Anglise, shtrihet ne brigjet e lumit Avon. Ka nje popullsi prej rreth 382.000 banore ne 2002 dhe eshte i teti ne Angli dhe i njembedhjeti ne Mbreterine e Bashkuar sipas numrit te banoreve.

                                               

Flamuri i Panamasë

Flamuri i Panamase u krijua nga Maria Ossa de Amador. Dita e ketij flamuri eshte 4 nentori, e cila festohet çdo vit ne Panama dhe eshte nje dite pas pavarsise se Panamase nga Kolumbia.

Nikaragua
                                     

ⓘ Nikaragua

Nikaragua ka shtrirje te gjere ne Ameriken qendrore. Kufizohet me Hondurasin, dhe Kosta Riken. Laget nga deti i Karaibeve oqeani Atlantik dhe ne perendim nga Oqeani paqesor. Nikaragua ka nje vemprimtari sizmike dhe vullkanike te larte. Ajo ndahet ne tri zona gjeografike: fushat dhe vullkanet e bregut Paqesor, relievi qendror fushat e bregut Atlantik. Bie ne sy liqeni Nikaragua. Lumenjte e vegjel krijojne fusha kenetore dhe laguna.

                                     

1. Ekonomia

Ekonomia e Nikaraguas bazohet ne bujqesi dhe blegtori. Eksodi i forte drejt kryeqytetit ende nuk e ka zbehur forcen. Vendi ka burime minerare, por nuk shfrytezohen. Industria nuk eshte e zhvilluar, perveç disa degeve te plantacioneve. Tregtia e jashtme eshte e dobet.

                                     

2. Demografia

Metiset perbejne mbi 80% te popullsise nikarague. Te bardhet zoterojne pushtetin politik dhe ekonomik, kurse zezaket jane te menjanuar. Popullsia eshte re ne moshe, nuk eshte e dendur dhe pjesa me e madhe jetojne ne brigjet e Paqesorit. Rritja e popullsise eshte shume e larte. Qyteti kryesor dhe kryeqyteti eshte Manaqua me 850.000 banore.

Flamuri i Shën Martinit
                                               

Flamuri i Shën Martinit

Trikolori Francez eshte flamuri zyrtar kombetar i Shen Martinit. Flamuri i Shen Martinit eshte nje flamur jozyrtar i kolektives pertej detit te Frances.

Flamuri i Shën Lucisë
                                               

Flamuri i Shën Lucisë

Flamuri i Shen Lucise u adoptua me 1 mars, 1967. Dizajni fillestar u modifikua me vone. Flamuri i tanishem eshte i kalter, me nje trekendesh barabrinjes te arit poshte nje koke shigjete te zeze.