Back

ⓘ Shamil Aljautdinov. Shamil Rifatovich Alyautdinov eshte imam i Xhamise Perkujtimore e Moskes, teologe, predikues dhe autor i shume artikujve dhe librave islame. ..
Shamil Aljautdinov
                                     

ⓘ Shamil Aljautdinov

Shamil Rifatovich Alyautdinov eshte imam i Xhamise Perkujtimore e Moskes, teologe, predikues dhe autor i shume artikujve dhe librave islame. Diplomuar ne Akademine Nderkombetare Islame dhe Fakultetin e Ligjit Islam te Universitetit el-Ezher, Egjipt, ku studioi nga viti 1992 deri me 1998. Ne vitin 1999, ai themeloi uefaqen fetare umma.ru.

Ne vitin 2019, Shamil Alyautdinov, sipas" Business Online”, u be nje nga 100 myslimane me ndikim te madh te Rusise, duke u rradhitur ne vendin e 10-te.

Ai eshte i martuar dhe ka gjashte femije. Ai jeton ne Moske.