Back

ⓘ Egjiptianët. Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Egjiptianet. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale ..
                                     

ⓘ Egjiptianët

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Egjiptianet. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur.

Emri Egjiptianet mund te nenkuptoje:

 • Egjiptianet e lashte – popull i Egjiptit te lashte.
 • Egjiptianet e sotem – popull i Egjiptit.
                                     
 • rëndësishëm në jetën e egjiptianët e lashtë. Mendimtari i lashtë Straboni, ka thënë se: Nili është dhuratë e Egjiptit ndërsa egjiptianët i thonë Nil - ul - Mubarak
 • Krishtit. Është përdorur shumë nga asirianët, gotët, grekët, romakët, egjiptianët dhe germanët. Një kohë argjendi ka qenë edhe më çmueshëm se ari. Kryesisht
 • Në fillesë, egjiptianët besonin se sëmundja vinte ngaqë një person keqbërës hynte në trupin e të sëmurit. një trajtim mjekësor nuk mundte veçse t i zvogëlonte
 • kalendari egjiptian hyri në fuqi në vitin 4251 p.e.s. Për të llogariturorët, egjiptianët përdorën fushat diellore, apo sahatet e ujit klipsidrat të cilat
 • sacërdotëve dhe shtresave të larta të shoqërisë. Qytetërimet antike, egjiptianët persianët, grekët e romakët, e kanë kuptuar mjaft mirë se veza e pulës
 • serbë, 342 si romë, 128 si turq, 42 si boshnjakë, 6 si goranë dhe 4 si egjiptianët e Ballkanit Në territorin e komunës së Lipjanit janë gjithsej 70 vendbanime
 • Egjiptin, prap se prap ajo nuk është e vetmja degë e cila i takon egjiptologjisë. Këtu janë edhe historia, epigrafika, paleolinguistika, etj. Egjiptianët
 • tërë njerzimit, rrënjët e së cilës duket të jenë diku në vitin 3000 p.e.sonë ku llogaritet që egjiptianët e lashtë të kenë filluar që yjet të i pazojnë.
 • Duket se qepët ishin pjesë e dietës së punëtorëve që ndërtuan piramidat. Egjiptianët e lashtë e bënë atë një objekt adhurimi, duke i kombinuar format saj