Back

ⓘ Shino Aburame eshte personazh fiktiv ne Naruto krijuar nga Masashi Kishimoto. Ai eshte ninxha i fshatit gjethe i klanit Aburame. Ai eshte anetar i skuadres se K ..
Shino Aburame
                                     

ⓘ Shino Aburame

Shino Aburame eshte personazh fiktiv ne Naruto krijuar nga Masashi Kishimoto. Ai eshte ninxha i fshatit gjethe i klanit Aburame. Ai eshte anetar i skuadres se Kurenai. Ne japonisht, zeri i tij behet nga Shinji Kawada. Ne anglisht, zeri i tij behet nga Sam Riegel dhe Derek Stephen Prince.

                                     

1. Aftesite

Shino tregoi potencial te madh si nje shinobi qe nga mosha e hershme, duke terhequr vemendjen e Danzos, nje njeri me standarde jashtezakonisht te larta, ne anime. Si nje genin, ai arriti lehte te mposhtte Zaku Abumi, dhe me vone te luftoje Kankurō, nje shinobi kualifikuar ne nje bllokim. Gjate kalimit te kohes, ai u promovua ne Chūnin se bashku me shoket e tij. Gjate luftes, ai ishte ne gjendje te luftonte dhe te mposhtte disa Zetsu te Bardhe pavaresisht se ata ishin Jōnin-kaliber ne pushtet dhe ishte ne gjendje te mposhtnin Torune Aburame te ringjallur. Nje dekade me vone u pranua nga disa individe si te nivelit jōnin.

                                     

1.1. Aftesite Teknikat e klanit Aburame

Si nje anetar i klanit Aburame, Shino u infuzua ne lindje me nje lloj insektesh te veçante, te quajtur kikaichū, qe perdorin trupin e tij si fole dhe ushqehen me gjoksin e tij, duke jetuar ne nje forme simbioze. Ne kthim, ata sulmojne dhe kryejne detyra te tjera kur ai urdheron formimin e stilit te tij kryesor luftarak: ne beteje, ai vendos ne kundershtaret me mizat e tij dhe pastaj konsumon çakren e tyre sapo nuk mund te shpetojne. Ne anime, Shino eshte ne gjendje te transferoje kete çaker te akumuluar ne nje objektiv te ri.

Shino ka treguar te jete ne gjendje te krijoje kopje te insekteve te veta, te cilat mund te reformohen nje here. Ne menyre te kundert, Shino mund ti mbeshteste armiqte e tij ne nje kafaz insektesh, duke i penguar ata te leviznin dhe ti privonin ata nga chakra e tyre; si dhe mund te perdorin nje race te veçante insektesh te quajtur kidaichū per te gllaberuar chakra dhe madje edhe mishin e viktimes se tyre. Ne anime, Shino gjithashtu mund te perdore defektet e tij duke mbrojtur ata rreth vetes dhe aleateve te tij, duke krijuar nje kube.

Shino mund te perdore bugjet e tij per te spiunuar dhe per te mbledhur informacione. Meqe bugs nuk bejne fare zhurme, Shino i ka ata te zbulojne nje zone dhe te kthehen me ndonje informacion te dobishem. Shino mund te linte nje bug femer ne objektivin e tij per ti gjetur ato nga aroma e marre nga nje bug mashkull. Per te ndaluar veten nga gjurmimi, Shino mund te perdorte tekniken e insekteve per te krijuar modele te rreme te chakra, te cilat do te ngaterronin kundershtaret e tipit sensor.

Ndersa kikaichū ka vetem nje jetegjatesi prej disa oresh, cikli i jetes se tyre siguron qe gjithmone do te kete femra me veze. Ne anime, u demonstrua se bugs e tij jane gjithmone duke kaluar pershtatjen evolucionare nepermjet mutacion dhe perzgjedhjes natyrore; ne menyre qe te kultivohet per kete aftesi, Shino mund te pershpejtoje rritjen e insekteve te tij.

                                     

2. Kuriozitete

  • Shino ka perfunduar 44 misione: 17 te rangut D, 17 te ranut C, 9 te rangut B, 1 te rangut A dhe 0 te rangut S.
  • Emri "Shino" nenkupton "besim" 志 之, i cili eshte gjithashtu emri i dhene i samurai Inuzuka te Nansō Satomi Hakkenden, nje roman per nje samurai qen. Bashkeshortja e tij, Kiba Inuzuka eshte gjithashtu e bazuar ne Inuzuka nga romani. Emri i tij i familjes "Aburame" do te thote fjale per fjale "gruaja e vajit" 油 女, ndersa mund te jete gjithashtu nje variant i "Aburamushi", qe do te thote "kacabu" 油 虫, duke iu referuar perdorimit te insekteve te familjes se tij si arme.
                                     
  • gjethes. Ajo është anëtare e skuadrës 8 bashkë me Kiba Inuzuka dhe Shino Aburame Zëri i saj bëhet nga Nana Mizuki në japonisht. Ndërsa në gjuhën angleze
  • tekst i trashe fituesi : Sazuke Uchiha vs. Yoroi Akado Zaku Abumi vs. Shino Aburame Mitsumi Tsurugi vs. Kankurou Sakura Haruno vs. Ino Yamanaka Tenten vs
  • Sarutobi Hidenori Takahashi TBA Tenten Yukari Tamura Danielle Judovits Shino Aburame Shinji Kawada Derek Stephen Prince Sai Satoshi Hino Ben Diskin Ino Yamanaka