Back

ⓘ Kuala Lumpur eshte kryeqyteti i Malajzise. Kuala Lumpur e shqiptuar ˈkwɑːləlʊmˈpʊər, Malay kwɑlɑlʊmpʊ dhe nga vendasit kwɑləlʊmpɔ ose kɔlɔmpɔ, eshte kryeqyteti ..
Kuala Lumpur
                                     

ⓘ Kuala Lumpur

Kuala Lumpur eshte kryeqyteti i Malajzise.

Kuala Lumpur e shqiptuar /ˈkwɑːləlʊmˈpʊər, Malay /kwɑlɑlʊmpʊ/ dhe nga vendasit /kwɑləlʊmpɔ/ ose /kɔlɔmpɔ, eshte kryeqyteti dhe qyteti me i madh i Malajzise. Vete qyteti, i cili perfshin nje siperfaqe prej 244 km 2, ka nje popullsi prej 1.6 milion banore te dhena te vitit 2006. Kuala Lumpuri urban, i njohur edhe me emrin Lugina Klang, eshte nje aglomerat urban me rreth 7.2 milion banore. Eshte zona metropolitane me rritjen me te shpejte te popullsise ne vend, kjo vlen edhe per rritjen e shpejte ekonomike.