Back

ⓘ SE-gjeo-cung ..
                                               

Mölnlycke

Mölnlycke eshte nje lokalitet dhe zonen qendrore te Härryda Komunes, Qarkut Västra Götaland. Mölnlycke eshte rreth nje milion ne juglindje te Göteborgut qendrore. Nje pjese e madhe e banoreve te udhetojne ne Göteborg. Shumica e ndertesave perbehet nga vila, townhouses dhe te shkeputur. Perkunder zgjidhjes se dendur Mölnlycke ka shume fusha e gjelber, duke perfshire Rådasjöns natyres Rezervat dhe Finn Liqeni Zbavitje Area. Permes qendres shkon Mölndal, rruges nga Landvetter Detit Groen per Rådasjön.

                                               

Stokholmi

Stokholmi sue.: Stockholm eshte kryeqyteti dhe qyteti me i madh i Suedise dhe perben zonen me te populluar urbane ne Skandinavi. Ai eshte vendi i qeverise nacionale suedeze, Riksdag parlamenti, dhe vendndodhja zyrtare e mbretit suedez si dhe e kryeministrit. Qe nga viti 1980, monarku ka qendruar ne Pallatin Drottningholm jashte Stokholmit dhe perdor Pallatin Mbreteror te Stokholmit si vendin e punes dhe vendndodhjen zyrtare. Qe nga 2010, zona metropolitane e Stokholmit perfshin rreth 22% te popullsise se Suedise. Stokholmi eshte qyteti me i populluar ne Suedi, me nje popullsi prej 864.324 ...