Back

ⓘ Auguste Edouart. Auguste Amant Constant Fidèle Edouart ihste artist franceze i cili punoi ne Angli, Skozi dhe Shtetet e Bashkuara ne shekullin e 19-te. Speciali ..
Auguste Edouart
                                     

ⓘ Auguste Edouart

Auguste Amant Constant Fidèle Edouart ihste artist franceze i cili punoi ne Angli, Skozi dhe Shtetet e Bashkuara ne shekullin e 19-te. Specialiteti i tij i vizatimit eshte portreti ne siluete.

                                     

1. Biografia

Edouart lindi ne Dunkirk, France. Ne vitin 1814, ai la Francen ne Angli ku filloi karrieren e tij ne berjen e portreteve nga floket. Ne vitin 1874, ai filloi punen e tij ne portrete ne siluete, duke marre nje kohe te gjate nga prerja e letrave te zeza me gershere. Ne vitin 1829, ai arriti ne Edinburg ku jetoi atje per tre vite. Rreth viteve 1838-49, ai udhetoi ne Shtetet e Bashkuara duke vizituar lokacione te ndryshme, nje prej tyre Nju Jorkun. Ai me vone u kthye ne France ku filloi te punoj ne siluete te vogla.