Back

ⓘ Ajat eshte nje komune ne France. Ajat ben pjese ne departamentin Dordogne te rajonit Nouvelle-Aquitaine. Komuna ka nje popullsi prej 328 banore dhe siperfaqe pr ..
Ajat
                                     

ⓘ Ajat

Ajat eshte nje komune ne France. Ajat ben pjese ne departamentin Dordogne te rajonit Nouvelle-Aquitaine. Komuna ka nje popullsi prej 328 banore dhe siperfaqe prej 21.95 km².

                                     
  • mrekulli në vete. Secili varg apo fjali quhet Ajeh. Shumësi i Ajeh quhet Ajat që do të thotë mrekullitë. Ayatollah آية الله - shenje nga Zoti i madheruar
  • kryhej ceremonia me ibrikun, oxhakun, maxhen dhe bukën. Kur nusja hynte ne ajat dhëndrri i hidhte sheqerka në fytyre. Më në fund nusja nxirrej para krushkave