Back

ⓘ Sufjan eth-Theuri. Sufjan ibn Said el-Theuri ishte dijetar, juriste dhe themelues i medhhebit Theuri. Ai ishte poashtu muhadith i madh. ..
Sufjan eth-Theuri
                                     

ⓘ Sufjan eth-Theuri

Sufjan ibn Said el-Theuri ishte dijetar, juriste dhe themelues i medhhebit Theuri. Ai ishte poashtu muhadith i madh.

                                     

1. Biografia

El-Theuri lindi ne Kufe, Irak ne vitin 716 viti 97 hixhri. Ai filloi studimet qe nga femijeria, pasi babai i tij ishte dijetar i Kufes. Pas nje kohe Sufjani u zhvendos ne Basra. Ai njihet per devotshmerine e tij, ai flente pak gjate nates per shkak kerkimit te tij ne shkencat fetare. Ai vdiq ne Basra me maj 778 ne muajin Shaban te vitit 116 hixhri.

                                     
  • Medh hebi Theuri arabisht: الثوري ishte shkollë për një kohë të shkurtër të jurisprudencës Islame themeluar nga dijetari i shekullit të tetë, Sufjan eth - Theuri