Back

ⓘ R. I. Pocock. Reginald Innes Pocock ishte nje zologjist britanik. Pocock ka lindur ne Clifton, Bristol, biri i katert i Rev. Nicholas Pocock dhe Edith Prichard. ..
                                               

Panthera

Panthera eshte nje gjini brenda familjes Felidae, qe u emerua dhe u pershkrua per here te pare nga natyralisti gjerman Lorenz Oken ne vitin 1816. Taksonomisti britanik R. I. Pocock rishikoi klasifikimin e kesaj gjinie ne v. 1916, duke e perbere nga llojet: luan, tiger, jaguar dhe leopard, ne baze te veçorive te kafkes. Rezultatet e analizave gjenetike tregojne se edhe leopardi i debores i takon gjinise se panterave, nje klasifikim qe u pranua dhe nga vleresuesit e BNRN-se pas nje studimi ne vitin 2008.

                                               

Oiani i Afrikës perëndimore

Oiani i Afrikes perendimore, i njohur gjithashtu si linsangu i Afrikes perendimore, eshte nje lloji lisangu amtare ne pyjet e Guines se siperme ne Afriken Perendimore. Ёshte nje nga mishngrenesit me pak te njohur ne Afrike.

                                               

Pantherinae

Pocock e definon kete nenfamilje duke perfshire gjinite Panthera dhe Neofelis: Tigri P. tigris Leopardi P. pardus Leopardi i debores P. uncia Luani P. leo Jaguari P. onca Gjinia Panthera perfshin Leopardi me re N. nebulosa Leopardi me re i Sundes N. diardi Gjinia Neofelis perfshin

                                               

Civeti me njolla të mëdha

Civeti me njolla te medha eshte nje viverrid amtare ne Azine Juglindore qe eshte e shenuar si Rrezikuara ne Listen e Kuqe te IUCN.

                                               

Neofelis

Neofelis eshte nje gjini qe perbehet nga dy lloje ne Azine Juglindore: leopardi me re ne Azine kontinentale dhe leopardi me re i Sundes ne Sumatra dhe Borneo.

                                               

Leopardi

Leopardi eshte nje nga pese speciet e gjinise Panthera, nje anetar i familjes Felidae. Shtrihet me se shumti ne Afriken nen-Sahariane, ne pjese te vogla te Azise Perendimore, ne nenkontinentin Indian, ne Azine Juglindore dhe ne Azine Lindore. Ai eshte listuar si specie e Rrezikuara ne Listen e Kuqe te BNRN-se pasi popullatat e tij jane te rrezikuara nga humbja dhe fragmentimi i habitateve dhe jane ne renie ne pjese te medha te rangut global. Ne Hong Kong, Singapor, Kuvajt, Siri, Libi, Tunizi dhe me se shumti ne Marok, popullsia e leopardit eshte zhdukur tashme. Te dhenat bashkekohore sugje ...

R. I. Pocock
                                     

ⓘ R. I. Pocock

Reginald Innes Pocock ishte nje zologjist britanik.

Pocock ka lindur ne Clifton, Bristol, biri i katert i Rev. Nicholas Pocock dhe Edith Prichard. Ai filloi te tregonte interes ne historine natyrore ne Shkollen e Shen Edwardit, Oxford. Ai mori mesim ne zoologji nga Sir Edward Poulton, dhe u lejua te eksploronte anatomine krahasuese ne Muzeun e Oksfordit. Ai studioi biologji dhe gjeologji ne University College, Bristol nen Conwy Lloyd Morgan dhe William Johnson Sollas. Ne 1885 ai u be asistent ne Muzeun e Historise Natyrore dhe punoi ne seksionin e Entomologjise per nje vit. Ai u ngarkua me koleksionet e Arachnida dhe Myriapoda. Ai ishte gjithashtu i ngarkuar me rregullimin e koleksioneve te zogjve britanike, gjate se ciles ai zhvilloi nje interes te perhershem ne ornitologjine. 200 letrat qe ai botoi ne tetembedhjete vitet e tij ne muze shpejt e solli njohjen si nje autoritet ne Arachnida dhe Myriapoda: ai pershkroi ne mes te 300-400 llojeve te milipede vetem, dhe pershkroi gjithashtu gjini Scorpion Brachistosternus.

Ne vitin 1904 ai u largua per tu bere mbikeqyres i kopshtit zologjik te Londres, duke mbetur keshtu deri ne pensionimin e tij me 1923. Me pas ai punoi si studiues vullnetar ne Muzeun Britanik, ne departamentin e gjitareve.

Ai e pershkroi Leoponin ne nje leter te vitit 1912 ne The Field, bazuar ne ekzaminimin e nje lekure te derguar nga W. S. Millard, Sekretari i Shoqerise se Natyres Natyrore te Bombeit.

Vellai i tij Edward Innes Pocock luajti rugby nderkombetare per Skocine dhe ishte pjese e kolones Pioneer te Cecil Rhodes. Gjyshi i tij i madh ishte artisti detar Kapiten Nicholas Pocock.