Back

ⓘ Ladorishti. Ky fshat ndodhet ne pjesen jug-perendimore te Struges, rreze malit Jabllanice. Ka toke pjellore, kullosa dhe pyje. Popullata merret me bujqesi dhe b ..
Ladorishti
                                     

ⓘ Ladorishti

Ky fshat ndodhet ne pjesen jug-perendimore te Struges, rreze malit Jabllanice. Ka toke pjellore, kullosa dhe pyje. Popullata merret me bujqesi dhe blegtori. Fshati eshte kodrinoro-malor ne lartesi mbidetare prej 700-820 metra.

                                     

1. Demografia

Ladorishti eshte nje nder fshatrat me te medhenj te rajonit te Struges me rreth 700 shtepi dhe mbi 3100 banore sipas vitit 2002, shumica e tyre shqiptare. Shenim: Statistikat demografike jane nga regjistrimi i vitit 2002, qe eshte regjistrimi i fundit i kryer ne Maqedonine e Veriut.

Popullsia sipas etnise:

Popullsia sipas gjuhes:

Popullsia sipas perkatesise fetare:

                                     

2. Kultura

Ne fshat eshte e organizuar jeta kulturore dhe sportive nepermjet aktiviteteve te klubit futbollistik" Perparimi” dhe SHKA" Valet e Liqeni” jane perfaqesuar neper shume festivale si vende ashtu edhe jashte duke u nderuar me shume çmime dhe levdata. Ne Ladorisht gjithashtu ndodhen rrenje te trashegimise kulturore si" Ura e gurit”OPALE. Popullata i takon religjionit islam dhe ka dy xhami.

                                     

3. Historia

Per rrenjet e thella ne histori te ketij vendbanimi flasin:

 • varrezat e jevgjive
 • nekropoli shekulli VII – VIII
 • bazilika paleokristiane shekulli V dhe
 • gjurmet e vendbanimit" Ladorishte” qe ndodhet ne pjesen lindore te fshatit
                                     
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova
 • Ermëzi Frëngova Glloboçica Jabllanica Kalishti Koroshishti Ladorishti Livadhia Llabunishti Llakavica Llozhani Llukova Misleshova