Back

ⓘ Komuna e Kumanovës. Komuna e Kumanoves eshte komuna me e madhe ne Maqedoni, e cila gjendet ne pjesen veriperendimore te Republikes se Maqedonise, 12 km nga kufi ..
                                               

Klubi i Shkrimtarve Shqiptarë të Kumanovës

Klubi i Shkrimtarve Shqiptare te Kumanoves ose shkurt K.Sh.Sh.K, eshte nje shoqeri e shkrimtareve shqiptar me prejardhje apo vendbanim nga rrethina dhe komuna e Kumanoves.

                                               

Kojnarja e Poshtme

                                               

Kojnarja e Epërme

Te gjith banoret e keti fshati e kane prejardhjen nga nje fshat qe gjindet ne republiken e Kosoves ne kufi me Maqedonine ai fshat quhet Dunav. Eshte vene kodrinore malor ku te gjith banoret jane shperngulur nga fshati Dunav disa jane vendosur ne Gjilan kurse disa ne Kojnare e Eperme te Kumanoves.

                                               

Hërxhanoci

                                               

Bedinja

Fshati Bedinje eshte nje venbanim i madh me nje popullsi prej 2327 banoresh, sipas vitit 2002. Shumicen e Bedinjes e perbejne maqedonasit dhe shqiptaret, pastaj serbet dhe romet.

                                               

Llopati

Ne regjistrimin e popullsise ne vitin 1994 doli se fshati Llopat kishte 2 320 banore, ndersa ne vitin 2002, 2 448 banore me perberje etnike si ne tabele.

Komuna e Kumanovës
                                     

ⓘ Komuna e Kumanovës

Komuna e Kumanoves eshte komuna me e madhe ne Maqedoni, e cila gjendet ne pjesen veriperendimore te Republikes se Maqedonise, 12 km nga kufiri me SMZ me popullate multietnike nga te gjitha bashkesite etnike.

Qendra e komunes gjendet ne Kumanove

                                     

1. Ekonomia

Popullata e komunes se Kumanoves me se shumti merret me bujqesi dhe blektori sidhe artizante te ndryshme. Perndryshe komuna e Kumanoves njihet edhe si qyteti me i zvilluar industrial ne teritorin e Republikes se Maqedonise