Back

ⓘ Hajg Zaharjan. Haig Zacharian u lind ne Durres me 8 maj 1952 ne nje familje me origjine armene. Ai filloi te mesoje piano dhe teorine e muzikes ne shkollen fill ..
                                     

ⓘ Hajg Zaharjan

Haig Zacharian u lind ne Durres me 8 maj 1952 ne nje familje me origjine armene. Ai filloi te mesoje piano dhe teorine e muzikes ne shkollen fillore te qytetit te tij te lindjes. Nga 1969-73 ai ndoqi studimet ne Institutin e Larte te Arteve ne Tirane ne klasen e kompozicionit me Prof.Tonin Harapi. Pas diplomimit ka punuar si drejtues artistik i ansambleve amatore ne H/C Fierze, Tropoje. Ai u kthye ne Durres ne vitin 1977, ku vazhdoi punen me ansamblet amatore ne pallatin ” Rinia” te qytetit. Pas kesaj, nga 1980-86 ai u emerua mesues i lendeve teorike ne Shkollen e Muzikes "Jan Kukuzeli" te Durresit. Ndermjet 1986 dhe 1992 Zacharian punoi si kompozitor ne krijimtari te lire. Ne vitin 1993 ai u emerua shef i Katedres se Teorise dhe Kompozicionit ne Akademine e Arteve Tirane ku tani eshte As.Professor i Harmonise dhe Kompozicionit. Qe nga viti 1998-2009, ka qene edhe President i Shoqates Shqiptare te mbrojtjes se te drejtave te kompozitoreve dhe autoreve, ALBAUTOR. Haig Zacharian ka krijuar vepra te shumta ne gjini te ndryshme te muzikes. Ka kompozuar gjithashtu kenge per femije, korale, muzike filmash dhe aranzhuar shume pjese te muzikes klasike dhe romantike per ansamble te ndryshme.Stili i muzikes se tij eshte i dallueshem, me ngjyra te holla dhe me nje sens te komunikimit te drejtperdrejte. Eshte vleresuar me çmime te shumta per krijimtarine dhe aktivitetet e tij muzikore. Pas viteve 1990 krijimtaria e tij perveç filmave eshte kryesisht ne gjinite e muzikes se dhomes ku duken qarte tendenca te perdorimit dhe eksperimentimit ne teknikat bashkekohore te krijimtarise muzikore.Ne korrik te ketij viti mori titullin "Profesor".

Muzika e filmave

 • 1998 - Nata
 • 1989 - Djali Elastik
 • 1987 - Vrasje ne gjueti
 • 1978 - E fshehta e nje nate
 • 1985 - Pranvere e hidhur
 • 1985 - Te mos heshtesh
 • 1987 - Ne emer te lirise
 • 1990 - Kronike e nje nate
 • 1979 - Dorina
 • 1987 - Familja ime
 • 1990 - Vetmi
 • 1983 - Dora e ngrohte
 • 1984 - Taulanti kerkon nje moter
 • 2010 - Maya
 • 1984 - I paharruari
 • 1982 - Njeriu i mire
 • 1983 - Kohe e larget
 • 1978 - Dollia e dasmes sime
 • 1988 - Flutura ne kabinen time
 • 1979 - Pertej mureve te gurta
 • 1976 - Ilegalet
 • 1978 - Yjet mbi Drin
 • 1986 - Tre dite nga nje jete
 • 1981 - Nje nate pa drite
                                     
 • cili është edhe skenaristi i këtij filmi. Muzika është krijuar nga Hajg Zaharjan Një prodhim i DigitAlb, në bashkëpunim me TVSH. Rovena Lule Kuka
 • Re në vitin 1990. Regjia: Esat Ibro, Skenari: Bashkim Hoxha, Muzika: Hajg Zaharjan Trupat SS mbledhin popullin e një qyteti bregdetar në një amfiteatër
 • Teodor Laço, producent Shqipëria e re dhe me muzikë të komponuar nga Hajg Zaharjan Dy regjisorë të rinj Iliri dhe Sandri po punojnë për një film të ri
 • Kurti, Skenari: Adelina Balashi, Producent: Shqipëria e Re Muzika: Hajg Zaharjan Ai është një djalë 9 vjeçar i dalluar për mjeshtëritë e tij si akrobat
 • Skenari: Abaz Hoxha, Peçi Dado, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Hajg Zaharjan Stavri Shkurti......Besimi Astrit Çerma......Milo Rikard Ljarja...
 • Muharrem Skënderi, Halil Kamberi, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Hajg Zaharjan Pasi largohen specialistët e huaj inxhinier Lulëzimi ngarkohet të punojë
 • Topallaj, Skenari: Ruzhdi Pulaha, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Hajg Zaharjan Ekranizim i novelës Nusja e humbëtirës Bela përgatitet të shkojë