Back

ⓘ Biblioteka e Studimeve Gjinore dhe për Familjen. Biblioteka e Studimeve Gjinore dhe per Familjen eshte biblioteka e pare feministe ne Shqiperi. Kjo biblioteke e ..
Biblioteka e Studimeve Gjinore dhe për Familjen
                                     

ⓘ Biblioteka e Studimeve Gjinore dhe për Familjen

Biblioteka e Studimeve Gjinore dhe per Familjen eshte biblioteka e pare feministe ne Shqiperi. Kjo biblioteke eshte hapur se fundmi nga Qendra Aleanca Gjinore per Zhvillim.

Ne biblioteke gjenden rreth 3000 tituj librash, revistash dhe botimesh studimore, perfshire koleksionin e librave te filozofes amerikane Anne Donchin. Librat u perkasin fushave te ndryshme shkencore – studimore si feminizmit, te drejtave te njeriut dhe barazise gjinore, shendetit riprodhues, bio-etikes, filozofise, sociologjise, psikologjise, seksualitetit dhe gjinive te ndryshme letraro-artistike. Pjesa me e madhe e tyre jane ne gjuhen angleze.