Back

ⓘ Wikipedia:Projekti FjaloriMuzikëN. - germanisht por edhe Musica nova, Avangarda muzikale. Perdoret shpeshe ne shqip Muzika avangarde, mirepo nuk eshte term i pa ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Projekti Fjalori/Muzikë/N

 • - germanisht por edhe Musica nova, Avangarda muzikale. Perdoret shpeshe ne shqip Muzika avangarde, mirepo nuk eshte term i pa perkufizuar qe perfshine gjithesine e drejtimeve muzikore te shekullit tone. Kopozitore e kesaj, mundohen te krijojne mbi dhe ne baze te saj d.m.th brenda hapesires se muzikes artistike qe lejojne mjetet çfaqese dhe zgjerimi i teknikave ekzistuese; shembull klasik per kete eshte futja e toneve te krijuara ne menyre elektronike.
 • Nebeti - lloj kendimi
 • Nevish - term
 • Neue Musik
 • Nina-nana - lloj kendimi
 • Nummernoper
 • gjermanisht e veçuar nga pasimet me pjese te mbyllura ne vete si Arie -t, Ceohr -et, Ballette -t etj.
 • Nota
 • Nokela - instrument
 • M.C.C - shkurtese
 • Ninulla - lloj kendimi
                                     
 • Kategoria Muzikë e artikujve në Wikipedia Absolute Absolute Musik - Muzik, që qëndronë në vete si formë lëvizëse tonike E. Hanslick dhe që për dallim
 • shoqëria e parë diskografike shqiptare jashtë vendit e që ka regjistruar muzikë popullore shqiptare. Alla Allashqiptarçe - janë veprimet, dukurit apo prodhimet
 • cilin fillon projekti i paraqitur në diagramin e caktuar. Ajo nuk ka aktivitete të cilat i paraprijnë. ngjarja përfundimtare e projektit n ending eve
 • rrugica dhe i jepte emrin vetive të veçanta traditës franceze në komedit me muzikë dhe teatrot muzikor Comédie en vaudeilles ose vetëm Vaudevilles Ishin
 • por edhe tek W.A. Mozart - i Don Giovanni Dramma per musica - dramë me muzikë edhe si Dramma in musica në italishten e folur në shekullin XVII dhe XVIII
 • është F.Liszt. Singspiel gjermanisht - komedi popullore si dhe vepër me muzikë e farefisnuar ngusht me një përrallë të luajtur. Dallimi veçues nga opera
 • Stacioni Ndërkombëtarë Hapësinorë SNH është projekti më i madh dhe më i ndërlikuar shkencorë në histori. Projekti është i udhëhequr nga SHBA me 16 shtete
 • çrregullime të rënda në organizëm. Shoqëria Stomatologjike Shqiptare Muzikë Shahiri - emërtim Shapka - instrument shiko Hinka Shapshipja - nstrument
 • pjesë e shpejtë dhe një e ngadalshme. Rilja - term Rok - lloj këndimi Rok n Role - lloj këndimi Rokaçja - instrument shiko Rraketakja a b c d e f
 • Ulisi, emër me të cilin romakë e quanin Odiseun. Mjekësi Uji i pijshem Muzikë Udi - instrument Ujku - instrument Ura - pjesë instrumenti Ushtima - dukuri