Back

ⓘ Ali Gaxha. Shkollen Fillore dhe dy klase gjimnazi i kreu ne Shkup.Nje kohe per nevoja familjare punoi ne tregti dhe kreu shkollen tregtare te mbrembjes.Me 1941, ..
                                               

Paulina Shkreli

E lindur ne Mitrovice me 1922, ne familjen e njohur te Simon Shkrelit. Shkollen fillore e kreu ne Mitrovice ne gjuhen serbe. Ne veren e vitit 1942 korrik-shtator 1942 e kreu me sukses kursin pedagogjik te Normales" Sami Frasheri” ne Prishtin. Menjehere pas hapjes te shkolles fillore" Skenderbeg” ne Mitrovice ia filloi punes se mesuesise bashke me mesuesit: Bedri Gjinaj, Melihate Deva-Nura bashkeshorte e arsimtarit Nevruz Nura, I ndjere, Ali Gaxha, Ahmet Efendia, Jorgji Shuteriqi etj. Punoi si mesuese duke i vene keshtu themelet e arsimit shqip ne kete mjedis gjate periudhes 1941-1944. Lina ...

                                               

Muzika në Evropën Juglindore

Muzika e Evropes Juglindore eshte shume ndryshe nga ajo e Evropes Perendimore. Kjo ndodh sepse muzika ballkanike eshte ndikuar nga muzika turke gjate pushtimit nga osmanet. Muzika ballkanike shpesh karakterizohet nga ritmi.

                                     

ⓘ Ali Gaxha

Shkollen Fillore dhe dy klase gjimnazi i kreu ne Shkup.Nje kohe per nevoja familjare punoi ne tregti dhe kreu shkollen tregtare te mbrembjes.Me 1941,kaloi ne Mitrovice ku disa muaj punoi si ofiqar ne Bashki,e pastaj e kreu kursin pedagogjik ne Shkollen Normale "Sami Frasheri" ne Prishtine.Ne vitin shkollor 1942/43 u emerua mesues ne shkollen fillore "Skenderbeg" te qytetit.Pas bombardimit te Mitrovices dhe ripushtimit te Kosoves,Aliu per shkak te sigurise u detyrua te strehohej ne Gjakove.

                                     
  • Pireva Adelina Thaçi Adem Osaj Adem Ramadani Adnan Daci Adnan Bala Adrian Gaxha Adhurim Demiraj Afrim Muçiqi Artanet Agim Baftjari Agim Emali Agim Poshka
  • Melihate Deva - Nura bashkëshorte e arsimtarit Nevruz Nura, I ndjerë Ali Gaxha Ahmet Efendia, Jorgji Shuteriqi etj. Punoi si mësuese duke i vënë kështu