Back

ⓘ Legjenda e gurit të Bletës”. Sipas legjendes shqiptare thuhet se: Dikur nje djale ri nga fshati shkon tek guri i Bletes” per te marre mjalte. Aty kishte shume b ..
                                     

ⓘ Legjenda e gurit të "Bletës”

Sipas legjendes shqiptare thuhet se:" Dikur nje djale ri nga fshati shkon tek guri i" Bletes” per te marre mjalte. Aty kishte shume blete dhe mjalti ishte ne sasi te madhe. I riu futet brenda ne gur dhe fillon te mbushe enet me mjalte. Guri i thote djalit se duhet te marresh mjalte vetem aq sa te takon. Por ai nuk e degjon duke vazhduar te marre mjalte pa u ndalur. Atehere guri mbyllet duke e zene brenda. Djali fillon e renkon. Zeri i tij degjohet dhe njerez nga fshati i shkojne ne ndihme per ta nxjerre nga guri. Ata perdorin mjete te ndryshme si pyka prej thane per te hapur gurin, por pa mundur ta nxjerrin dot. Pykat e thanes gjenden edhe sot e kesaj dite ne mesin e gurit. Pikerisht ne ate vend guri eshte i lagur per shkak te loteve te njeriut brenda tij. Madje edhe sot thuhet se, sa here qe bie shi, po te qendrosh afer gurit ne heshtje dhe te degjosh me kujdes, do te ndiesh zerin te riut qe vjen nga brenda duke renkuar”.